Cum să ne decorăm casa şi bradul de Crăciun

Decorarea bradului de Crăciun este o tradiţie pe care cei mai mulţi dintre noi o aşteaptă an de an. Este Ajunul Crăciunului, este Luna Cadourilor, așa că nu ne mai râmăne decât să ne pregâtim de venirea Moșulu.

Autor: Carmen Băroiu

Ştim cu toţii că decoraţiunile de Crăciun umplu rafturile mall-urilor, unde găsim o gamă mare de preţuri, culori, dimensiuni, stiluri şi mărci. Abia aşteptăm să ne alegem decoraţiunile însă, înainte de a face acest lucru, avem nevoie de câteva idei de decorare.

 Sfaturi pentru decorarea bradului de Crăciun

 Chiar şi acum, odată cu alegerea bradului de Crăciun, specialiştii ne recomandă să alegem brăduţi eco, cumpăraţi cu rădăcină cu tot, şi să renunţăm la brazii tăiaţi. De asemenea, tot mai mulţi români preferă brazii artificiali.

 Alegeţi cu grijă ornamentele

Anul acesta se poartă ornamentele din lemn şi hârtie, sau ornamentele hand-made. În ceea ce priveşte culorile, se poartă roşul, albul, argintiul dar şi culoarea şampaniei.

Folosiţi spray-uri sau ornamente florale pentru a mări impactul vizual şi tăiaţi ramurile din interior pentru a face loc ornamentelor şi pentru a crea profunzime. Începeţi decorarea bradului cu instalaţia de lumini, începând de la vârf şi aşezaţi ornamentele începând cu cele mai mici, şi continuaţi spre baza bradului cu ornamente din ce în ce mai mari. Dacă alegeţi un brad cu tematică, aveţi grijă ca ornamentele să se completeze reciproc.

 Păstraţi bradul verde şi proaspăt

 Aşezaţi bradul într-un loc aerisit, ferit de surse de căldură. Pentru a păstra bradul verde şi viu şi pentru a evita să se usuce, tăiaţi bradul în partea de jos câţiva centimetrii şi aşezaţi-l într-un vas cu apă, verificând mereu nivelul apei şi reumpleţi-l ori de câte ori este nevoie.

Decoraţiunile de Crăciun

Când vine vorba de decoraţiunile de Crăciun, coroniţele sunt, de obicei, cele mai importante lucruri de pe listă, după bradul de Crăciun şi cadourile. Coroniţele de Crăciun pot fi aşezate în interiorul sau exteriorul casei şi le puteţi aşeza pe uşă, fereastră sau chiar pe perete. Aşadar, coroniţa de brad este cel mai simplu mod de a aduce spiritul Crăciunului în casele dumneavoastră.

Tradiţia coroniţelor de Crăciun datează cel puţin din secolul al XVII-lea. Aşezarea unei coroniţe pe uşa de la intrare simbolizează faptul că în această casă se sărbătoreşte naşterea Mântuitorului Iisus Hristos.

În ceea ce priveşte camera de zi, fie că este vorba de un şemineu decorat cu o ghirlandă, un brad de Crăciun, o instalaţie de iluminat sau un mesaj creativ desenat pe unul dintre pereţi, aceasta este atracţia principală a casei şi trebuie să o tratăm ca atare. Puneţi-vă la treabă imaginaţia şi realizaţi dumneavoastră propriile decoraţiuni. Luaţi câteva crenguţe de brad şi aşezaţi-le într-un coşulet, după care adăugaţi o lumânărică sau un omuleţ de zăpadă decorativ şi completaţi totul cu puţină beteală. Odată ce aţi terminat de aranjat coşuleţul ,aşezaţi-l pe măsuţa de cafea.

Masa festivă de Crăciun

Masa de Crăciun este un eveniment deosebit, deoarece este momentul când toată familia se reuneşte în jurul ei pentru a se bucura de naşterea lui Iisus.

Tocmai de aceea, trebuie să acordăm atenţie modului în care alegem să o decorăm.

Dacă preferaţi stilul clasic, folosiţi faţă de masă albă şi serveţele din acelaşi material sau brodate. Folosiţi maxim două culori pentru tacâmuri şi folosiţi pahare cu picior. Puteţi să folosiţi şi o fructieră cu câteva globuleţe, care să se completeze cu faţa de masă şi şerveţelele.

Auriul este o culoare des întâlnită pentru decorarea mesei. Este o nuanţă îmbietoare, potrivită pentru masa festivă. Este recomandat să folosiţi o faţă de masă albă sau bej, cu detalii aurii. Farfuriile ar trebui să conţină un detaliu auriu, dar dacă nu găsiţi acest model, puteţi să cumpăraţi platouri de decor aurii, pe care să puneţi farfuri albe (se găsesc la magazinele cu decoraţiuni de Crăciun). De asemenea, puteţi plasa în mijlocul mesei câteva figurine decorative pentru a adaugă o pată de culoare.

Puteţi, de asemenea, să folosiţi culorile Crăciunului, alb şi roşu. Folosiţi o faţă de masă albă, pe care o puteţi asorta cu platouri şi serveţele din pânză roşii. Completaţi totul cu un aranjament făcut din brad, globuleţe şi o lumânărică parfumată roşie.

               

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel