Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre băuturile care ajută la evitarea deshidratării, cu efect asupra florei intestinale.
Specialiștii ne recomandă ca în perioada caniculară să acordăm o mai mare atenție hidratării, pentru o bună funcționare a organismului, precum și pentru termoreglării temperaturii, care ar trebui să fie în jur de 30-40 ml/kg corp, cantitate adaptată în funcție de mediu și activitatea pe care o faceți.
Nutriționistul Mihaela Bilic a făcut precizări legate băuturile pe care ar trebui să le consumăm și despre care spune că ar putea fi mai potrivite pentru hidratare decât apa simplă.
”Ce hidratează cel mai bine pe timp de caniculă? Nu apa, nu sucul, ci, nu o să credeți, laptele!
Și dacă este varianta de lapte fermentat, adică sana, chefir sau lapte bătut, ce vă place, cu atât mai bine pentru că are și efect probiotic.
Se vede treaba că gramele, puține câte sunt, de glucide, proteine și grăsimi din lapte țin mai bine așa în organism.
Ea este folosită mai bine, nu mai vorbim de minerale. Laptele are și 87% apă, iar în varianta de lapte avem și un strop de sare, așa că, pe caniculă, dacă vreți să fiți bine hidratați, consumați lapte din plin”, a spus Mihaela Bilic într-un video publicat pe Facebook.
Pe lângă consumul de apă, ceaiuri neîndulcite (dar atenție să nu fie din tipul celor diuretice) sau lapte, cu varianta fermentată la care făcea referire Mihaela Bilic, natura ne pune la dispoziție o serie de legume și fructe care pot ajuta la menținerea hidratării.
Orice fructe și legume cu un conținut de apă mai mare de 80% sunt o alegere excelentă.
Dar aceste alimente (toate cu un conținut de apă mai mare de 92%) oferă cel mai bun raport calitate/preț atunci când vine vorba de obținerea apei de care corpul are nevoie.
Iată 15 legume și fructe pe care să le introduceți în alimentație și pentru hidratare:
- Castravetele și salata Iceberg (96% apă)
- Tulpinile de țelină, ridichile și salata Romaine (95% apă)
- Roșiile, zucchini și dovlecelul de vară (94% apă)
- Sparanghelul, ardeii grași, varza, conopida, ciupercile, spanacul, căpșunile, pepenele verde (92% apă), potrivit UCLA Health.
Citește și: Mihaela Bilic, despre mineralele vitale din apă: Cu aceste minerale se joacă permanent rinichii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu