Cum să nu mai uiți niciodată unde ai lăsat cheile sau de ce ai intrat într-o cameră

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Un om de știință de la Cambridge dezvăluie un truc ingenios pentru memorie - și este surprinzător de simplu.

 

Fie că e vorba despre locul unde ți-ai lăsat cheile sau motivul pentru care ai intrat într-o cameră, există momente în care memoria ne joacă feste Însă, dacă te trezești frecvent scărpinându-te în cap, vei fi bucuros să afli că există o soluție.

n om de știință de la Cambridge a dezvăluit un truc ingenios pentru îmbunătățirea memoriei - și este surprinzător de simplu. Potrivit Profesorului Jon Simons, efortul activ de a-ți aminti ceva poate, de fapt, să blocheze procesul de recuperare a memoriei.

În schimb, el sugerează să te gândești la altceva sau să găsești o modalitate de a te relaxa pentru a-ți recupera amintirile. Șeful Laboratorului de Memorie de la Universitatea Cambridge a explicat acest truc într-un episod al podcastului Rosebud.

„Ce se întâmplă atunci când încercăm foarte, foarte mult să ne amintim ceva este că, adesea, chiar acel efort blochează recuperarea memoriei”, a explicat el. „Și abia când acel efort scade treptat și poate ne gândim la alte lucruri sau ne liniștim și ne relaxăm, memoria poate fi recuperată”, a mai adăugat profesorul.

În podcast, gazda Gyles Brandreth a vorbit despre un moment în care și-a amintit numele cuiva pe care nu-l mai gândise de 55 de ani.

În replică, Profesorul Simons a spus: „Fenomenul pe care îl descrii, senzația de 'pe vârful limbii', pare să fie una foarte comună, pe care o experimentăm cu toții din când în când. Acea senzație că știi că informația e acolo, dar nu reușești să o aduci în minte, sugerează că era una dintre acele amintiri care, dintr-un motiv sau altul, au rămas intacte în memorie și pe care ți le amintești”.

„Și acest lucru se întâmplă; este interesant cum, de multe ori, poți să te frămânți și să te frămânți, să încerci cu adevărat să îți amintești ceva și să te lupți cu asta - iar în momentul în care te gândești la altceva, brusc îți vine în minte. Este o experiență destul de comună”, a subliniat profesorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel