Cum să nu mai uiți niciodată unde ai lăsat cheile sau de ce ai intrat într-o cameră

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Un om de știință de la Cambridge dezvăluie un truc ingenios pentru memorie - și este surprinzător de simplu.

 

Fie că e vorba despre locul unde ți-ai lăsat cheile sau motivul pentru care ai intrat într-o cameră, există momente în care memoria ne joacă feste Însă, dacă te trezești frecvent scărpinându-te în cap, vei fi bucuros să afli că există o soluție.

n om de știință de la Cambridge a dezvăluit un truc ingenios pentru îmbunătățirea memoriei - și este surprinzător de simplu. Potrivit Profesorului Jon Simons, efortul activ de a-ți aminti ceva poate, de fapt, să blocheze procesul de recuperare a memoriei.

În schimb, el sugerează să te gândești la altceva sau să găsești o modalitate de a te relaxa pentru a-ți recupera amintirile. Șeful Laboratorului de Memorie de la Universitatea Cambridge a explicat acest truc într-un episod al podcastului Rosebud.

„Ce se întâmplă atunci când încercăm foarte, foarte mult să ne amintim ceva este că, adesea, chiar acel efort blochează recuperarea memoriei”, a explicat el. „Și abia când acel efort scade treptat și poate ne gândim la alte lucruri sau ne liniștim și ne relaxăm, memoria poate fi recuperată”, a mai adăugat profesorul.

În podcast, gazda Gyles Brandreth a vorbit despre un moment în care și-a amintit numele cuiva pe care nu-l mai gândise de 55 de ani.

În replică, Profesorul Simons a spus: „Fenomenul pe care îl descrii, senzația de 'pe vârful limbii', pare să fie una foarte comună, pe care o experimentăm cu toții din când în când. Acea senzație că știi că informația e acolo, dar nu reușești să o aduci în minte, sugerează că era una dintre acele amintiri care, dintr-un motiv sau altul, au rămas intacte în memorie și pe care ți le amintești”.

„Și acest lucru se întâmplă; este interesant cum, de multe ori, poți să te frămânți și să te frămânți, să încerci cu adevărat să îți amintești ceva și să te lupți cu asta - iar în momentul în care te gândești la altceva, brusc îți vine în minte. Este o experiență destul de comună”, a subliniat profesorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel