Cum să nu te îngrași de sărbători. 8 sfaturi de care trebuie să ții cont

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @oksix
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @oksix

Descoperă cum te poți bucura de mesele de Crăciun fără a te îngrășa, cu sfaturi simple și eficiente de la nutriționista Laura Jorge.

O nutriție bună este esențială pentru bunăstarea generală și funcționarea optimă a corpului uman. O dietă echilibrată furnizează nutrienții necesari pentru menținerea sănătății fizice, deoarece oferă energie, întărește sistemul imunitar și contribuie la creșterea și repararea țesuturilor. Însă nutriția este importantă și pentru a avea o stare bună de sănătate mintală și emoțională, deoarece este legată de sănătatea creierului, influențează starea de spirit, memoria și alte funcții cognitive.

În plus, o nutriție adecvată previne apariția unor boli precum diabetul, hipertensiunea, problemele cardiace și anumite tipuri de cancer. De aceea, este evident că interesul pentru nutriție a crescut în ultimii ani.

Pentru a aborda principalele probleme care îi preocupă și îi interesează pe oameni, nutriționista Laura Jorge și-a exprimat opinia despre dietele sănătoase, cele mai puțin sănătoase și despre superalimente.

8 sfaturi pentru a te bucura de mesele de Crăciun fără să te îngrași

Sfaturile nutriționistei Laura Jorge pentru a avea grijă de tine și a te bucura de sărbători sunt următoarele:

1. Nu trebuie să te așezi la masă cu o foame extremă, deoarece îți va fi mai greu să controlezi porțiile pe care le mănânci.

2. Hidratează-te corespunzător (uneori confundăm setea cu foamea). În plus, dacă bei apă la mesele de prânz sau cină te va ajuta să reduci consumul de alcool.

3. Alege aperitive bazate pe legume și proteine, deoarece te vor ajuta să te simți sătul într-un mod sănătos.

4. Mănâncă încet, mestecă bine și conversează cu prietenii sau familia, acest lucru îți va da timp ca organismul să-ți trimită semnale de sațietate.

5. Mănâncă o porție care să te sature, dar nu atât de mare încât să te simți rău după ce ai terminat.

6. Poți încerca prăjituri sau feluri de mâncare tradiționale de Crăciun, dar mai întâi mănâncă o porție și vezi dacă îți mai este foame înainte de a repeta.

7. Profită de aceste zile în care ai mai mult timp liber pentru a face o activitate fizică.

8. Nu te simți vinovat/ă dacă te abați de la planul tău, este normal în aceste zile și nu e nicio problemă, întoarce-te la obiceiurile tale sănătoase la următoarea masă și totul va fi în regulă.

2. Sursa foto... (christmas-dinner-masa-de-craciun_52714700.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik 

Există superalimente?

Se numesc superalimente acele alimente cu o densitate mare de nutrienți (vitamine, antioxidanți, minerale...) și care au un impact pozitiv asupra sănătății. Dar adevărul este că acest termen nu are o definiție științifică oficială. Este adevărat că există alimente foarte sănătoase, dar ele singure nu vor compensa efectele unor obiceiuri nesănătoase. O mare parte din vină pentru popularitatea acestui termen ar putea fi marketingul, deoarece se folosește adesea ca un apel pentru a vinde mai mult, dar niciun aliment nu va fi „super” dacă neglijăm restul alimentației.

Alimente pe care ar trebui să le incluzi în dietă și alimente care sunt dăunătoare pentru sănătate

Ar fi interesant să incluzi alimente precum fructele de pădure (au o cantitate mare de antioxidanți), broccoli și toate legumele crucifere (sunt foarte interesante din punct de vedere nutrițional), sursele de omega 3 (semințe de chia, in, nuci și pește gras), alimente fermentate pentru a adăuga probiotice corpului și condimente precum turmericul, de exemplu.

De asemenea, nutriționista nu ar interzice niciun aliment, deoarece nu este de acord cu interdicțiile, deoarece acestea pot genera mai multă anxietate legată de mâncare. Aceasta nu ar mânca produse procesate precum produsele de patiserie din cauza conținutului lor de grăsimi și zaharuri; carne procesată excesiv, cum ar fi cârnații frankfurt, pentru a evita excesul de grăsimi trans, nitrați și sodiu; băuturi îndulcite, cum ar fi sucurile carbogazoase; preparate gata făcute care conțin potențiatori de gust precum glutamatul monosodic (se găsesc în tăiței instant și în tabletele pentru supă); și, în final, alimente bogate în grăsimi hidrogenate, cum ar fi margarina, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel