Cum să nu te îngrași în vacanță și să mănânci ce vrei. Cori Grămescu: Dimineața, pe stomacul gol, înainte de micul dejun...

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Cori Grămescu, nutriționist și actrenor de fitness, a explicat cum ne putem păstra silueta în vacanță.

"Când ne gândim la concediu, în afară de mare și soare,  ar fi bine să nu uităm de cocktailuri, gustări inutile și alte tentații. Dacă te gândești să te miști cât mai puțin, să zaci la soare toată ziua și, dacă se poate, pe faleză să existe o bandă rulantă, ca să nu te miști prea mult. Este greșit! Dacă pleci 10 zile în vacanță, faci excese alimentare și uiți să te mai miști, șansele sunt să te întorci din concediu cu 2-3 kg în plus. Însă poți avea grijă de silueta ta, prin mișcare, bucurându-te în același timp de vacanță!

Power walking - dimineața, pe stomacul gol, înainte de micul dejun, fă power walking pe faleză. Mergi 15-20 de minute în pas alert și apoi încă 10 minute pe malul mării, cu picioarele prin apă. Îți va stimula circulația sângelui și vei profita de aerosolii de dimineață. Poți, de asemenea, să închei ziua cu o plimbare de o oră, în pas mai lent, dar constant. După o zi de plajă, soare și agitație, plimbarea de seară este cel mai bun somnifer. Sport în propria cameră de hotel - Dacă nu îți place să te antrenezi în aer liber sau vrei să ai o anumită intimitate când faci sport, poți să lucrezi chiar în camera de hotel", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Vezi și: Dieta rapidă înainte de vacanță. Slăbești până la 7 kilograme

Cum ne potolim pofta de dulce

De asemenea, de curând, Cori Grămescu a vorbit și despre pofta de dulce și cum putem să ne-o potolim. 

"Cum ne potolim pofta de dulce? În primul rând, mâncând. Pofta de dulciuri este primul semnal al unui meniu dezechilibrat. Asta înseamnă că mâncăm prea puține glucide complexe și prea puține calorii per total. Această poftă de dulciuri care devine apăsătoare și pe care nu o putem controla. Făcând o paranteză, nu se întâmplă nimic dacă mâncăm o bomboană pe zi și ne facem o poftă ocazional. Este firesc și normal, nu trebuie să ne pedepsim. Însă majoritatea persoanelor cu care stau zilnic de vorbă se confruntă cu următoarea problemă. Încep să guste o bomboană, dintr-o prăjitură, apoi se ajunge la a mânca cantități mari din acele produse și nu se pot opri sau controla.

Vezi și: Problema femeilor atunci când vor să slăbească. Cori Grămescu: Este profund greșit!

Mâncăm la fiecare masă legume mai consistente, precum mazăre, morcov, adaugăm o cantitate mică de cartofi, dulci sau normali, orez integral, hrișcă. Sunt surse foarte bune de glucide cu o eliberare mai lentă, bogate în fibre, ceea ce înseamnă că ne vor ține mai mult de foame. Apoi, vom observa că devine din ce în ce mai ușor să controlăm această senzație de dulce, până ajungem să le tratăm că mici bucurioare, mici plăceri ocazionale.

În al doilea rând, să ne hidratăm corespunzător. De multe ori, această nevoie de a ronțăi chestii vine de fapt din sete, fiind o cauză majoră a unui comportament dezechilibrat. (...) Când vreți să mâncați ceva dulce, mâncați dulce de calitate în cantități rezonabile și bucurați-vă cu toate simțurile, să fie o experiență culinară cât mai plăcută", a explicat aceasta pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel