Cum să o iei de la capăt și să-ți reinițiezi viața când pare prea târziu

Foto: Pexels/Cum să o iei de la capăt și să-ți reinițiezi viața când pare prea târziu
Foto: Pexels/Cum să o iei de la capăt și să-ți reinițiezi viața când pare prea târziu

Când se întâmplă o schimbare, ne putem întreba cum să o luăm de la capăt și să ne folosim cât mai bine de noile circumstanțe în care ne aflăm.

Toată lumea trece prin schimbări, fie că este vorba de îmbătrânire, maturizare emoțională, pensionare, paternitate sau intrarea sau ieșirea dintr-o relație. Cu toate acestea, unii dintre noi par să îmbrățișeze șansa mai bine decât alții, scrie Lifehack

Probabil că ai fost într-o situație în care ai simțit că lucrurile pur și simplu nu merg. Fie că este vorba de relațiile personale sau de dezvoltarea carierei, te simți blocat și nemulțumit de modul în care sunt lucrurile.

Ai nevoie de această schimbare, dar îți este frică să iei decizia conștientă de a te mișca, pentru că nici măcar nu ești sigur ce schimbare trebuie să faci sau îți este teamă că nu ai timp să o iei de la capăt în viață.

S-ar putea să fi fost cu aceeași companie în ultimii 5 ani, iar gândul de a face același lucru pentru următorii 5 sau 10 de ani te sperie. Vrei să faci mai mult, sau poate chiar ceva complet diferit.

Doar ceva lipsește. Și totuși, se simte ca și cum ar fi prea târziu pentru a lăsa toată stabilitatea în urmă pentru a se angaja într-o călătorie complet nouă de descoperire.

De ce atât de mulți dintre noi ne limităm ferestrele de oportunitate și potențial pentru că credem că este prea târziu să învățăm cum să o luăm de la capăt?

Cum să o iei de la capăt când se simte prea târziu

Vestea bună este că, pe măsură ce societatea noastră continuă să se dezvolte într-un ritm atât de rapid, înseamnă, de asemenea, că avem mai multe oportunități de a face lucruri care anterior erau considerate imposibile. În zilele noastre, tot mai mulți oameni forțează limitele și sparg stereotipurile.

Nu este vorba doar despre vârstă sau educație. Este vorba despre tine și despre capacitatea ta de a accepta provocări și de a avea hotărârea de a te elibera de situația existentă.

1. Obțineți o perspectivă proaspătă

Pentru a ne elibera de limitările noastre, trebuie să facem un pas înapoi și să obținem o perspectivă nouă asupra a ceea ce sunt cu adevărat limitările. La suprafață, limitările sunt lucruri care te împiedică să faci ceva, dar dacă sapi mai adânc, vei descoperi că limitările sunt lucrurile care te țin constrâns într-o buclă.

Te țin blocat în fața acelorași probleme, având aceleași alegeri și luând aceleași acțiuni din nou și din nou. Limitele definesc calitatea vieții tale. Dacă vrei să-ți îmbunătățești viața, atunci trebuie să te eliberezi de limitările care te țin în aceeași buclă în fiecare zi, lună și an.

S-ar putea să pară că limitările cu care te confrunți sunt în afara controlului tău sau ceva ce ți se întâmplă. Cu toate acestea, realitatea ta derivă din percepția ta.

Nu realitatea este importantă, ci mai degrabă modul în care vă percepeți realitatea. A fi capabil să controlezi modul în care privești lucrurile este cheia pentru a învăța cum să o iei de la capăt și pentru a crea un nou început. Modelarea percepției tale este atât de puternică încât doar o mică schimbare de perspectivă poate schimba complet totul, de la motivația și perspectiva ta, la stima de sine și încrederea în sine.

2. Identificarea provocărilor

Odată ce vă decideți să vă schimbați perspectiva și să priviți lucrurile într-un mod nou, identificați exact provocările cu care vă veți confrunta în timp ce încercați să învățați cum să începeți din nou și să vă reinițializați viața. Dacă vrei să-ți schimbi locul de muncă, ce îți stă în cale? Este o lipsă de educație, o piață a muncii săracă sau pur și simplu o lipsă de motivație?

Dacă tocmai ați încheiat o relație pe termen lung, ce dificultăți aveți de prevăzut în viitorul apropiat? Este posibil să aveți nevoie să găsiți o nouă situație de viață, să vă reconectați cu vechii prieteni sau să vă obișnuiți să fiți din nou singuri.

Pentru a identifica ceea ce te reține, poți lua gratuit această evaluare a vieții și poți obține o analiză detaliată a modului în care te descurci în diferite aspecte ale vieții.

Oricare ar fi provocările, notează-le și notează cel puțin trei soluții posibile. Odată ce veți vedea că fiecare problemă are un răspuns, veți începe să vă puneți mintea în largul vostru și să vă simțiți confortabil cu schimbarea.

3. Verifică-ți valorile și prioritățile

Dacă ești hotărât să o iei de la capăt și să îți schimbi viața, asigură-te că te îndrepți în direcția corectă pe măsură ce te schimbi. Identifică-ți valorile și prioritățile și înțelege că s-au schimbat probabil de-a lungul anilor.

Când ai absolvit facultatea, prioritatea ta a fost probabil să găsești un loc de muncă și să câștigi bani. Poate că acum ești mai interesat să dezvolți relații bune cu copiii tăi sau să călătorești în lume. Fii sincer cu tine in timpul acestui proces, pentru a face cea mai mare schimbare pe care o vei face.

4. Utilizați cadrul "un pas înainte"

Întregul cadru de viață oferă o schimbare generală de paradigmă pentru a transforma orice limitare într-o oportunitate care este realizabilă.

Trecând prin fiecare dintre acești patru pași, vă puteți transforma mintea și acțiunile spre schimbarea care este necesară pentru a vă atinge obiectivele finale și pentru a vă elibera cu adevărat de limitările voastre.

Pasul 1: Găsește oportunitatea ascunsă
Este ușor să vezi ce îți stă în cale. În schimb, caută orice oportunități ascunse care vor ieși din schimbare pe măsură ce înveți cum să o iei de la capăt.

Pasul 2: Planificați-vă progresul
Creați un plan pentru a realiza schimbarea pe care doriți să o faceți. Stabiliţi un obiectiv pe termen lung si apoi descompune în obiective mai mici pe termen scurt pe care le puteţi lucra in următoarele câteva luni sau ani.

Pasul 3: Investește și prioritizează
Investește timp și energie în a-ți face planul și obiectivele să devină realitate. Prioritizează ceea ce faci cu fiecare moment și creează termene limită pentru a te asigura că planul tău merge fără probleme.

Pasul 4: Atinge motivația și obiceiurile bune
Chiar dacă aveți un plan bun, nu va funcționa decât dacă dezvoltați motivația și obiceiurile pozitive care vă vor menține pe drumul cel bun. Aceste obiceiuri pot include stabilirea obiectivelor, reflecții zilnice și perseverență.

Articolul poate fi citit integral aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel