Cum să obții o cameră mai luminoasă. Cristina Joia, designer Visuri la cheie, trucuri geniale: Nu aşeza obiecte de mobilier prea aproape de ferestre

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Jean van der Meulen)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Jean van der Meulen)

Cristina Joia, designer Visuri la cheie, oferă câteva trucuri extrem de folositoare, pentru persoanele care-și doresc să aibă o locuință foarte luminoasă.

Lipsa luminii din casă ne poate face să fim lipsiți de energie pe tot parcursul zilei și poate avea efecte destul de negative asupra psihicului nostru. În acest sens, cu cât avem o cameră mai luminoasă, cu atât cheful de muncă și starea de bine vor crește semnificativ. Cristina Joia, designer Visuri la cheie, a oferit cele mai bune trucuri, prin care putem transforma o încăpere mică, într-o cameră extrem de luminoasă. 

SPECTACOLA: Cred că toată lumea își dorește să știe care sunt micile trucuri prin care putem obține o cameră mai luminoasă. În primul rând, spune-mi, te rog, cu ce culori trebuie să vopsim pereții, pentru a pune în valoare lumina naturală. Dar tavanul?

Cristina Joia, designer Visuri la cheie: Lumina naturală este extrem de prețioasă într-o încăpere mică, pentru că o face să pară mai spațioasă. Amplasează pe peretele opus ferestrei o oglindă pentru a amplifica luminozitatea. Montează galeria chiar aproape de tavan si alege perdele lungi până la podea, tot pentru a înălța vizual spațiul. Alege pentru pereți finisaje în degrade, cu nuanță mai deschisă în partea dinspre tavan.

Folosește în toată încăperea o schemă monocromatică pentru continuitate, de preferat în tonuri neutre luminoase (greige, ivory, bej, gri, alb, cu mici accente de auriu sau argintiu mat), iar tavanul să rămână alb. Ideal ar fi să avem ferestre cât mai mari. Alege perdele cât mai transparente şi draperii mate pe care să le ţii legate şi să le foloseşti numai atunci când ai nevoie de intimitate sau umbră.

Podeaua – cu cât este mai închisă, cu atât mai mult va întuneca o încăpere.
 
Nu aşeza obiecte de mobilier prea aproape de ferestre, pentru că blochează pătrunderea luminii. Nu în ultimul rând, tunde în fiecare toamnă ramurile copacilor sau pomilor, care îţi umbresc ferestrele, dacă nu vrei să trăieşti în întuneric.

SPECTACOLA: Cum alegem mobilierul pentru o astfel de cameră și cum îl amplasăm corect?

Cristina Joia, designer Visuri la cheie: E important să gândim dispunerea pe verticală a pieselor de mobilier.

În zona bucătăriei, să optăm pentru blat și contrablat de corian sau cuarț, astfel încât să existe o unitate. Să evitam să fragmentăm vizual spațiul cu multe polițe, volume și decorațiuni în stiluri diferite. Într-un apartament mic, piesele de mobilier trebuie să îndeplinească cel puțin două funcții atunci când este necesar. Alege, de exemplu, măsuțe, tabureți cu spațiu de depozitare și canapele cu mecanism de extindere pentru a elimina nevoia mobilierului suplimentar.

Creează culoare de trecere cât mai fluide prin fiecare încăpere. Un cămin primitor este un cămin prin care te poți deplasa nestingherit. E de  preferat folosirea mobilierului modular și multifuncțional, care ocupă puțin spațiu. Mobilierul și pereții în nuanțe cât mai apropiate vor crea iluzia optică de pereți neocupați și mobilier neobservabil. Dulapurile se vor pierde în fundalul pereților zugrăviți în aceeași nuanță, dând senzația de liniște. O senzație de continuitate se poate obține cu ajutorul mobilierului cu picioare, care nu acoperă pardoseala ca un bloc solid. În felul acesta, privirea nu se oprește brusc la baza diverselor obiecte, ci poate merge mai departe. Cromatica e ideal să fie în tonuri neutre, alb, griuri colorate, evitând contrastele puternice. 

Citește mai departe pe spectacola.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel