Cum să obții un echilibru între fitness și job. Sfaturi pentru femeile ocupate

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Femeile duc o viață foarte agitată, iar combinația dintre viața profesională și cea personală nu este ușoară, de aceea vă aducem mai multe sfaturi pentru a reuși să echilibrați fitness-ul și munca.

Uneori, crearea unui echilibru între muncă și exercițiile fizice nu este o sarcină simplă, mai ales în cazul femeilor ocupate care au o mulțime de responsabilități și sarcini zilnice. Echilibrarea fitness-ului și a muncii este o provocare, dar urmând o serie de recomandări este posibil să încorporați o rutină în programul vostru.

Sfaturi pentru a echilibra fitness-ul și munca

Dacă sunteți o femeie ocupată și vă întrebați cum să echilibrați fitness-ul și munca, vă oferim câteva sfaturi care vă vor permite să aveți timp să faceți antrenamente regulate:

Planifică-ți săptămâna: Pentru a putea echilibra sesiunile de divertisment cu munca, este fundamental să-ți planifici săptămâna în avans. Poți dedica o zi din săptămână, de exemplu, duminica, pentru a crea un plan în care să-ți clarifici toate sarcinile.

Mergi direct la antrenament: Este recomandat să profiți de faptul că termini ziua de lucru și să te îndrepți direct spre sala de sport sau locul în care faci activitățile. Cu toate acestea, există persoane care preferă să facă invers și să se antreneze înainte de a începe ziua de muncă, ceea ce depinde de fiecare persoană.

Profită de deplasările la locul de muncă: În zilele în care știi că nu vei avea timp să mergi la sala de sport sau să faci activitatea sportivă preferată, poți profita de deplasările către locul de muncă pentru a face exerciții suplimentare, fie mergând cu bicicleta, alergând sau mergând pe jos. Dacă este vorba despre o călătorie mai lungă, poți merge cu bicicleta sau pe jos spre locul de muncă și să folosești transportul public pentru a te întoarce.

Antrenează-te înțelept: Dacă ai probleme în a-ți încadra fitness-ul în viața ta, este important să alegi să te antrenezi în mod inteligent. Pentru asta, este important să profiți la maximum de timpul pe care îl ai, chiar și dacă e vorba despre antrenamente scurte, este mai bine decât să nu faci nimic. Dacă ai puțin timp, optează pentru antrenamente scurte de 10, 15 sau 20 de minute, care sunt sesiuni de fitness cu un caracter metabolic, desfășurate fără pauze semnificative și la intensitate mare.

Profită de weekend: Weekendul este momentul perfect pentru a face sport. Deoarece, de obicei, sunt zile libere, poți aloca 30 de minute sau mai mult pentru exerciții fizice, fie că este vorba de plimbări, drumeții, jocuri de padel, yoga și altele.

Antrenează-te acasă: O soluție pentru a echilibra fitness-ul și munca este să profiți de timpul petrecut acasă pentru a te antrena. Poți efectua exerciții lucrând cu propria greutate corporală, realizând diverse exerciții precum fandări, abdomene, genuflexiuni și altele. Astfel, poți valorifica la maxim timpul pentru a face exerciții fizice.

Optimizează-ți programul: Odihna este foarte importantă pentru bunăstare și sănătate, dar dacă vrei să echilibrezi fitness-ul și munca, este esențial să-ți optimizezi programul. Acest lucru ar putea implica să te trezești mai devreme, chiar și cu jumătate de oră mai devreme decât de obicei, pentru a avea timp pentru exerciții înainte de a merge la muncă.

Mănâncă sănătos: În cele din urmă, trebuie să subliniem importanța alimentației corecte. A mânca în afara casei poate reprezenta o problemă în menținerea unei diete sănătoase, în special atunci când nu ai suficient timp pentru a te organiza. Din acest motiv, ar trebui să încerci să consumi alimente nutritive și să eviți mâncarea gata preparată, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel