Vă prezentăm cinci trucuri care vă vor ajuta să păstraţi mai bine ceapa şi usturoiu. Orice gospodină adevărată trebuie să le cunoască.
1. Dacă aţi cumpărat usturoi şi ceapă la funie, cel mai bine este să o agăţaţi undeva. Aveţi grijă să nu atingeţi peretele.
2. Dacă le-aţi cumpărat în pungi cu plasă, trebuie să le scoatem și să le lăsăm în aer liber.
3. Cel mai confortabil mod de a păstra usturoiul este să-l congelați. Atunci când îl folosiți, îl decojiţi şi îl tocați fără să-l decongelaţi.
4. În cazul cepei, nu trebuie să o îngheți niciodată întreagă, ci să o tocați înainte.
5. Ceapa de obicei germinează și se înmoaie dacă este păstrată în bucătărie. Pentru a evita acest lucru, cel mai bine este să o înfăşuraţi în folie de aluminiu. În acest fel, ceapa va rămâne proaspătă mai mult timp.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu