Pastele sunt printre cele mai versatile alimente. Acestea ne permit să facem o mulţime de reţete.Totuşi, dacă vrem să mâncăm pastele şi a doua zi, trebuie să ştim câteva trucuri.
Pastele ar trebui să stea în frigider maxim trei zile. Iată ce trebuie să faceţi ca să le păstraţi la fel de proaspete ca atunci când au fost gătite.
Ţineţi pastele într-un recipient care este închis foarte bine. În acest fel nu vor prinde miros de frigider şi îşi vor păstra aroma. Evitaţi capacele din plastic. Optaţi întotdeauna pentru cele din sticlă.
Adăugaţi un pic de ulei în caserolă. Fără acesta, pastele se vor transforma inevitabil într-o masă lipicioasă. Un strop de ulei de măsline extra virgin este soluția care păstrează pastele în stare perfectă.
Niciodată nu răciţi pastele în apă după preparare. Îşi pierd din textură, devenind prea moi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu