Orice gospodină trebuie să ştie trei lucruri atunci când vrea să prăjească peşte, legume sau carne
Foloseşte ulei curat
Uleiul, pe măsură ce este încălzit din nou și din nou, se degradează și poate fi chiar toxic. Prin urmare, este recomandat să-l schimbi frecvent și să nu-l folosești mai mult de cinci sau șase ori.
Evitați amestecurile de arome
Dacă doriți ca mâncărurile dvs. să aibă aroma pe care o așteptați, fiți foarte atenți la ce ulei reutilizați. Cel care a fost folosit pentru a prăji peștele este cel care păstrează aroma, precum și cel al mielului. Uleiul în care sunt prăjiți cartofii este cel mai puțin contaminat, deci este cel mai bun de reutilizat.
Filtrați sau strecurați uleiul
Acest lucră împiedică impurităţile şi resturile alimentare să ajungă în uleiul pe care intenţionaţi să-l reutilizaţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu