Nici un ketchup cumpărat din supermarket nu poate concura cu bogăția gustului sosului făcut acasă. Ketchup-ul de casă completează perfect felurile de mâncare și poate fi păstrat până iarna.
Ketchup-ul de casă este potrivit atât pentru carne, cât și pentru pește. Prepararea unui sos natural este foarte simplă, dacă urmezi rețeta.
Înghețată delicioasă de casă: cea mai ușoară și mai rapidă rețetă
În plus, ketchup-ul de casă este mult mai sănătos și mai gustos decât orice alternativă cumpărată din magazin.
Ingrediente:
roșii coapte - 5 kg,
ceapă - 350 grame,
zahăr - 200 grame,
oțet 9% - 100 ml,
sare - 30 grame,
scorțișoară - 1 linguriță,
cuișoare măcinate - 1 linguriță,
piper negru măcinat - 1 linguriță,
muștar uscat - 1 linguriță.
Se spală roșiile și se trec printr-un storcător. Ceapa curățată se dă printr-o mașină de tocat carne. Într-o oală mare se amestecă sucul de roșii și ceapa și se pun pe foc. Gătiți până când amestecul de roșii și ceapă se reduce de 2 ori. Acest lucru durează aproximativ 4 ore.
De îndată ce compoziția capătă consistența dorită, adăugați toate condimentele și gătiți încă 10 minute. La sfârșitul gătitului, adăugați oțet.
Între timp, spălați borcanele în care veți pune ketchup-ul. Acoperiți borcanele cu capace și închideți-le bine.
Putem găti mese copioase din ingrediente simple și accesibile. Pentru un prânz copios, puteți pregăti niște chiftele delicioase de legume, în care nu trebuie să adăugați carne sau ouă.
Pentru a pregăti aceste chifteluțe, veți avea nevoie de legume. Acest fel de mâncare simplu este grozav pentru micul dejun.
Ingrediente:
varză albă - 350 de grame;
morcovi - 170 de grame;
ceapă - 140 de grame;
griș - 3 linguri;
fulgi de ovăz - 3 linguri;
cartofi - 260 de grame;
sare și piper - după gust,
pesmet,
amidon - 1 lingura;
ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline.
Zacuscă picantă pentru iarnă: un ingredient neobișnuit o face savuroasă
Spălați cartofii și fierbeți-i în coajă. Tăiați varza proaspătă în bucăți mari, scufundați-o în apă clocotită și gătiți-o 5 minute. Clătiți bine morcovii, curățați-i și dați-i prin răzătoare grosieră. Curățați ceapa de coajă și tăiați-o în cuburi mici.
Desert spectaculos cu ananas: are un gust exotic și poate fi consumat și de cei care sunt la dietă
Căliți morcovii și ceapa în ulei până se înmoaie. Între timp, varza se trece prin strecurătoare, se clătește cu apă rece și se lasă la scurs. Puneți, apoi, în robotul de bucătărie legumele, împreună cu varza, și transformați-le într-o masă omogenă
Cartofii fierți se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea medie. Adăugați cartofii rași, o lingură de amidonul, grișul, fulgii de ovăz, sarea și piperul la legumele pasate. Se amestecă toate ingredientele și se lasă să se odihnească timp de treizeci de minute.
Din pasta obținută din legume formați chiftele, dați-le prin pesmet și prăjiți-le în ulei pe ambele părți până se rumenesc. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu