Cum să primeşti mită un microbuz

microbuz
microbuz

Primarul comunei  Siretel (Iaşi) a fost trimis marţi în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, informează Ziarul de Iaşi.

Autor: Adrian Stroescu

microbuzAlături de primarul Gheorghe Ancuţa, în acelaşi dosar, procurorii anti corupţie au trimis-o în faţa instanţei şi pe Mihaela Ancuţa (soţia primarului) pentru complicitate la luare de mită, dar şi pe Gheorghe Constantinescu, funcţionar în cadrul primariei Siretel, responsabil cu achiziţiile publice, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual în formă continuată şi uz de fals.

Procurorii i-au trimis in judecata şi pe un alt membru al comisiei de licitaţie, Petru Hanganu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual în formă continuată şi uz de fals în formă continuată, dar şi pe Neculai Lupu, administratorul SC Aprodex SRL Paşcani, pentru dare de mită.

Oamenii legii au afirmat că, în octombrie 2007, primarul Gheorghe Ancuţa a decis încheierea unui contract de lucrări cu SC Aprodex SRL, cu încalcarea dispoziţiilor legale. Contractul de achiziţie publică avea ca obiect executarea lucrării "Pod şi podeţe pe drumurile comunale DC149 şi DS159 în comuna Siretel". Pe 17 septembrie 2007, firma amintită a fost declarată în mod nelegal câştigătoare a licitaţiei, cu ajutorul unor membri ai comisiei de evaluare, respectiv Gheorghe Constantinescu şi Petru Hanganu, în condiţiile în care oferta financiară a SC Aprodex SRL depăşea valoarea estimată a contractului şi valoarea devizului general. "Acest lucru a fost posibil şi prin faptul că Gheorghe Constantinescu şi Petru Hanganu au falsificat mai multe acte ce făceau parte din documentaţia aferentă contractului de achiziţie publică", au spus anchetatorii. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 212.464 de lei.

Potrivit DNA, Gheorghe Ancuţa a primit cu titlu de mită de la Neculai Lupu un microbuz în valoare de 144.927 de lei, pentru a aproba suplimentarea valorii acestui contract, prelungirea termenului de execuţie, decontarea şi recepţia lucrărilor la timp şi fără obiecţiuni.

Contactat telefonic de Ziarul de Iaşi, primarul din Siretel a negat acuzaţiile. "Eu am fost chemat la DNA, pentru a da niste explicaţii. Le-am spus că sunt nevinovat. Cine dă spagă un microbuz? Dumnealor acuză, că asta e treaba lor, dar eu n-am nici o vină. Cum să primeşti mită un microbuz? Unde n-ar da Dumnezeu să-mi dea cineva un microbuz, să-l putem da la şcoală", a declarat marţi Gheorghe Ancuţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel