Cum să reacționezi atunci când partenerul te înșeală

Foto Ilustrativ/Pexels Vera Arsic
Foto Ilustrativ/Pexels Vera Arsic

Infidelitatea este o situație foarte delicată pentru că fiecare persoană în parte o percepe diferit, în funcție de personalitatea sa și de experiențele anterioare, însă cu siguranță doare. Trădarea doare atunci iubești și după un astfel de moment este posibil ca nimic să nu mai fie la fel între voi. 

Cazurile în care unei persoane îi este indiferentă infidelitatea partenerului sunt, în majoritatea situațiilor, acele cazuri în care cei doi sunt legați de orice altceva decât de iubire, formează un cuplu din cu totul alte considerente și rațiuni incompatibile cu iubirea.

De ce te-a înșelat?

Aceasta este prima întrebare pe care trebuie să ți-o pui. Cu toate că probabil în prima etapă nu vrei să mai știi nimic despre partener, nu vrei să-l vezi în fața ochilor, ar trebui să lași impulsivitatea deoparte (și durerea) și să afli care este motivul pentru care a făcut-o.

Nu negăm că există persoane care o fac pentru că au o stimă de sine scăzută, pentru că astfel cred că trec peste niște frustrări sau pentru că au un astfel de caracter înnăscut, dar tu chiar trebuie să afli motivul pentru că în funcție de acesta vei ști ce să faci mai departe. Dacă a făcut-o pentru că nu te mai iubește, probabil nu ai motiv să-i mai dai a doua șansă.

Dacă a făcut-o din cauza monotoniei din cuplu, poate ar trebui să reanalizați relația voastră. Însă, oricare ar fi răspunsul, nu-l lăsa să te învinovățească. Tendința celui vinovat va fi să-și arunce vine și tu poți cădea într-o capcană a manipulării.

Nu te destăinui celor dragi

Dacă ai fost înșelată nu te duce să-ți verși durerea în fața prietenilor și în niciun caz în fața familiei. Cei dragi nu vor percepe situația la fel ca tine și există posibilitatea ca tu să-l ierți, iar ei niciodată să nu-l mai privească la fel, aspect care, în timp, poate aduce tensiuni în relația voastră și critici din partea celor care te iubesc și îți vor doar binele. Așteaptă înainte să iei o decizie și să te asiguri că este definitivă.

Regăsește-te pe tine

Dacă din diferite motive alegi să ierți o infidelitate, asigură-te că prin asta lucrurile se vor îmbunătăți între voi și nicidecum nu se vor deteriora. Dacă nu ești sigură că poți să treci peste, atunci nu o face.

Iertarea înseamnă și acceptare, înseamnă integrarea experienței în viața ta, însă dacă tu vei continua să-i reproșezi infidelitatea nu vei face altceva decât să trăiţi împreună un calvar care, mai devreme sau mai târziu, va conduce la despărțire.

Însă, de ce să pierzi acest timp în suferință și dezamăgire, în nemulțumire și neîmplinire, când poți să-l folosești pentru a te vindeca și a te dezvolta personal. Regăsește-te pe tine în toată furtuna pe care o trăiești!

Nu-i da șanse lui, ci dă-ți ție

Totul se schimbă în urma unei infidelități și este aproape imposibil să te prefaci că nu este așa, prin urmare nu alege să-i dai șanse lui, ci întocmai ție.

Dacă persoana pe care o iubești a făcut acest pas, mai ales dacă l-a făcut în mod repetat, gândește-te că nu te merită și că ar trebui să lași pe altcineva să te prețuiască la adevărata valoare.

Nu-l judeca, el atât a putut, dar tu poți mai mult!

Încrederea se recâștigă?

Sunt cazuri în care infidelitatea ajunge să devină o situație constructivă pentru o relație și regretul celui ce a călcat strâmb este autentic, este asumat și chiar poate sta la baza reclădirii cuplului din temelii.

În acest caz, da, poți să-ți recâștigi încrederea în partener, pentru că și el va face tot ce-i stă în putință pentru a o obține. Ține cont că întotdeauna, în orice experiență de viață pe care o trăim, indiferent cât de nefastă poate fi, există și o parte pozitivă și benefică. Dacă reușești să o descoperi, atunci tot răul poate fi spre bine.

Sursa: Safeforyou.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel