Cum să scăpăm de frica de dentist și când se face prima vizită la stomatolog

 Sursa foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com

Primele vizite la medicul stomatolog pot fi definitorii pentru o bună relație dintre copil și medic. La ce vârstă trebuie adus copilul într-un cabinet stomatologic și în ce constă prima întâlnire, sunt câteva întrebări la care ne-a răspuns dr. Anca Mantu, medic stomatolog cu practică în pedodonție.

Sănătatea orală este considerată pe scară largă ca fiind unul dintre cele mai importante aspecte ale sănătății noastre generale.  Cu toate acestea, poate la fel de răspândită este frica de stomatolog, iar aceasta frică poate proveni dintr-o serie de emoții traumatizante din copilărie, când de foarte multe ori ideea de medic sau de asistent era folosită pentru a-i speria pe copii sau pentru a-i convinge să fie mai cuminți. 

O dată cu schimbarea generației foștilor copii, acum părinți, dar și cu avansul tehnologic în privința punerea diagnosticului și a tratării problemelor de natură dentară, este important să se rupă acest ”lanț” al fricii, de cele mai multe ori nejustificate.

Astfel, pentru a putea să avem copii fără teamă de stomatolog, indicat este să se ajungă cu aceștia la medic încă dinainte de o posibilă nevoie medicală, susțin specialiștii, iar vârsta minimă la care copilul devine pacient este cea de 2-3 ani.

CITEŞTE MAI MULTE PE DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel