Distensia abdominală este un disconfort tot mai frecvent în societatea noastră, cauzată de digestii grele și un stil de viață nesănătos. Dacă te regăsești în această situație, trebuie să afli despre acest produs „miraculos".
Probioticele, despre care auzim tot mai des, au devenit mari aliați ai sănătății digestive, fiind microorganisme vii 'bune' care ne pot ajuta să combatem alte microorganisme dăunătoare funcției intestinale corecte.
Pe de altă parte, și distensia abdominală este ceva de care ne plângem tot mai mult, apărând de obicei după mese și care, în majoritatea cazurilor, nu va duce la o problemă gravă de sănătate, dar poate provoca disconforturi neplăcute.
Vestea bună este că există un probiotic special destinat digestiei, pe care îl putem pregăti acasă și este întotdeauna la îndemână, ajutându-ne să menținem distensia abdominală departe. Este vorba despre kefir. În continuare, îți vom spune totul despre el.
Așa cum am menționat în introducere, probioticele sunt alimente sau suplimente alimentare care conțin microorganisme vii destinate să mențină sau să îmbunătățească bacteriile benefice din organism.
Aceste microorganisme vii, precum bacteriile și drojdiile, se găsesc în alimente precum iaurtul, kefirul sau kombucha și sunt prezente în mod natural în unele alimente care au trecut printr-un proces de fermentație, despre care auzim din ce în ce mai des.
Probioticele acționează în principal în aparatul digestiv, unde pot influența microbiomul intestinal pentru a-l îmbunătăți (deși nu există studii concluzive care să garanteze acest lucru). Acest microbiom este format din multe microorganisme (în mare parte bacterii) care trăiesc în intestinul gros. Atunci când o persoană ingerează probiotice, acestea acționează protejând aparatul digestiv de alte microorganisme 'dăunătoare', ceea ce se traduce printr-o digestie mai bună.
Kefirul este o băutură fermentată care face parte din familia produselor lactate și este considerat unul dintre cele mai bune probiotice benefice pentru sănătatea digestivă și intestinală. Pe lângă faptul că facilitează digestia corectă a alimentelor, kefirul ajută la întărirea sistemului imunitar, menținând flora intestinală într-o stare perfect sănătoasă.
Laptele utilizat în prepararea kefirului poate fi de vacă, de capră sau de oaie, dar și din orez, soia sau nucă de cocos.
Deși proprietățile sale sănătoase depind de tipul de lapte utilizat pentru fermentare, în general, kefirul este bogat în vitamina B12, calciu, magneziu, folati, biotină și, desigur, în probiotice.
Așa cum am menționat, kefirul este un probiotic puternic care îmbunătățește simptomele intoleranței la lactoză, deoarece conține un ingredient activ care ajută la descompunerea lactozei, permițând astfel persoanelor cu intoleranță să o digere. Dacă iei antibiotice, aceste probiotice vor întări intestinul, care rămâne oarecum slăbit după tratament.
Pe lângă îmbunătățirea digestiei, acest produs lactat fermentat conține ingrediente care întăresc sistemul imunitar, protejând celulele organismului. În ceea ce privește protecția celulelor, kefirul ar putea contribui la prevenirea cancerului prin încetinirea propagării (iar în unele studii s-a observat chiar că le elimină) celulelor periculoase din stomac.
Multe dintre problemele care apar din starea de inflamație cronică a corpului pot fi minimizate prin consumul de kefir, iar acesta combate și anumite alergii respiratorii. Prin întărirea funcției 'normale' a intestinului, acest probiotic îmbunătățește, de asemenea, aspectul pielii, care de obicei este afectat atunci când intestinul nu funcționează corect (sub formă de acnee și eczeme), potrivit 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu