Dacă te confrunți cu problema gâdacilor de canalizare, trebuie să știi că există câteva metode simple de a scăpa de această problemă.
Ar fi bine să faci o inspecţie amanutita a ţevilor din casa ta. Începi cu cele de sub chiuvetă, iar dacă vezi că au apărut găuri, ar fi bine să le astupi. Dacă te confrunţi cu o problemă mai gravă, ar fi bine să chemi un specialist. Dacă este vorba de crăpături sau găuri mici, le poţi repara rapid folosind o bandă adezivă specială. Pentru o reparaţie pe termen lung poţi folosi un silicon rezistent la apă, scrie cumsa.ro.
În cazul în care există crăpături în pereţii pe unde trec conductele, atunci ar fi bine să le astupi folosind o spumă poliuretanică. Gândacii sunt foarte activi pe timpul nopţii, aşa că te sfătuim să astupi gurile de canalizare atunci când dormi. Ar fi bine să te asiguri că gurile de scurgere sunt curate, aşa că îţi recomandăm să le clăteşti foarte bine cu apă fierbinte. Asigură-te că nu laşi resturile de mâncare prea mult în coşul de gunoi şi că îl arunci regulat. Te sfătuim să faci curăţenie de fiecare dată şi să nu laşi resturi de mâncare prin bucătărie, mai ales pe timpul nopţii.
Pentru a scăpa de aceşti gândaci de canalizare poţi folosi tratamentele cu insecticide care se pot aplica prin pulverizare sau să foloseşti capcane. Pentru aplicare, foloseşte un pulverizatoare şi doza recomandată de producător. Mai poţi folosi şi un insecticid de tip aerosol, imediat după tratamentul prin pulverizare. Va face insectele să iasă din ascunzători, iar apoi vor intra în contact cu prima soluţie pe care ai aplicat-o.
Vezi și: Cum scapi de gândacii de bucătărie. Ai nevoie de trei cartofi fierți și trei ouă
Cea mai bună metodă de a ţine aceşti gândaci puturoşi departe de casa ta este să montezi plase de protecţie la geamuri sau la uşi. Astfel, va fi aproape imposibil ca aceştia să îşi facă apariţia în casa ta.
De asemenea, asigură-te că atunci când bagi plantele din curte în casă, trebuie să le inspectezi destul de bine. Nu uita că ploşniţa marmorată se ascunde foarte bine printre frunze. În grădină, aceşti gândaci puturoşi pot fi combătuţi folosind insecticide din clasa piretroizilor de sinteză.
Vezi și: Cum scapi de muște. Soluții 100% naturale care funcționează
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu