Cum să scapi de stres în numai cinci minute

FOTO: Freepik @rawpixel.com
FOTO: Freepik @rawpixel.com

Cum poți să scapi de stres în numai cinci minute. Un expert a găsit ”cheia” potrivită.

Stresul este parte din existența noastră, însă atunci când acesta durează pre mult sau apare prea des este important să luăm rapid măsuri pentru a-l elimina sau măcar diminua.

Dorsey Standish, expert în neuroștiințe și CEO al Mastermind Meditate, precizează că stresul bun, cel care ne ajută să acționăm în prevenirea unui accident sau să ne pregătim mai ușor înaintea unei prezentări la termen fix, este stresul care ne ferește de plictiseală și ne motivează în fiecare zi.

”O parte esențială a oricărui plan de gestionare a stresului și de reziliență mentală este valorificarea puterii stresului pozitiv pentru atingerea obiectivelor, precum și atenuarea impactului factorilor de stres negativ cronic”, susține Dorsey Standish.

Cum să scăpăm de stres în numai cinci minute

Pentru a gestiona stresul nesănătos, expertul susține că există câteva metode prin care putem scăpa de acesta în cel mult cinci minute.

Respirații profunde

Sincronizarea cu respirația ta prin intermediul unor practici de respirație profundă poate face minuni atunci când te simți stresat.

”Chiar și o singură respirație profundă intenționată poate reduce nivelul de stres prin calmarea sistemului nervos simpatic luptă sau fugi și stimularea sistemului nervos parasimpatic odihnește-te și digeră”, explică Standish.

Abordați ceea ce este prezent

Atunci când simțiți că începe să se acumuleze un stres nesănătos, este important să ”recunoașteți ce este prezent”, iar acest lucru include anxietatea și stresul.

Faceți mișcare

Și simpla mișcare prin casă, când sunteți stresat, vă poate ajuta să scăpați de presiunea pe care o aveți asupra voastră. De altfel, mișcarea este cea mai rapidă metodă de detensionare și destresare a corpului. Așa că nu ezitați să puneți o melodie care vă creează o stare de bine și să vă mișcați, chiar dacă nu sunteți cel mai bun dansator din lume.

Concentrează-te pe ceea ce este în regulă

Este ușor să te concentrezi pe partea negativă atunci când te simți stresat sau când ceva te încurcă, dar Standish te încurajează să te întrebi: ”Ce nu este în neregulă?” și să te concentrezi pe partea pozitivă!

Detoxifiere digitală de cinci minute

Tehnologia ne-a acaparat și viața personală, nu doar cea profesională, iar mulți asociază dispozitivele precum telefoanele și laptopurile cu stresul și munca, fără să știe acest lucru.

De altfel, am ajuns în punctul în care telefonul este o prelungire a noastră, iar tendința de a răspunde instant notificărilor, social media sau mailuri, pune o presiune suplimentară. În aceste condiții, este important să renunțați și numai pentru cinci minute la telefon și să vă ocupați de orice altceva, să admirați florile de pe terasă, să priviți în larg sau pur și simplu să citiți o carte sau să faceți câteva exerciții de respirație profundă.

Încercați tehnica S.T.O.P.

În loc să lupți cu emoțiile puternice sau cu stresul negativ, Standish sugerează să te oprești și să iei o ”pauză conștientă”.

Tehnica S.T.O.P. înseamnă să te oprești din ceea ce faci în acel moment, să respiri adânc, să observi cum te simți și la ce te gândești și să continui cu ”ceva care te va sprijini în acest moment”, scrie EatThis.

Râdeți

Uneori, o simplă repriză de râs poate să ajute în eliberarea stresului. Un video cu pisici haioase, atât de virale pe social media, sau urmărirea unei comedii poate avea un impact major asupra sănătății, de la întărirea sistemului imunitar, stimularea stării de spirit, diminuarea durerii și protejarea împotriva efectelor nocive ale stresului.

Citește și: Până la 7 ani, creierul copilului trece prin două frecvențe, Delta și Theta. Gaidanof atenționează: Îi vor marca viața de adult!/ VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel