Cum să supraviețuiești durerii fără nume: Pierderea unui copil

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels
Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

Trai pași pentru a înțelege cum să încerci să faci față pierderii unui copil, să treci prin durere și să plângi.

Publicitate

Pierderea unui copil este cea mai grea experiență cu care se poate confrunta un părinte, cea mai mare tragedie imaginabilă. Dacă este un copil mic, durerea pierderii se adaugă tristeții imense a unei vieți pierdute prea devreme și rămase fără viitor.

A face față pierderii unui copil, fie el mic sau adult, este o sarcină foarte dificilă, aproape imposibilă, destinată să ocupe întreaga viață a unui părinte. Începerea unui proces de sprijin într-un asemenea moment este esențială, pentru a încerca să procesăm golul creat de lipsa bruscă a unui copil.

Singura modalitate de a înțelege cum să depășești moartea unui copil este să experimentezi din plin durerea pierderii, să explorezi suferința sub toate formele ei, să o accepți și, încetul cu încetul, să încerci să o depășești.

Negarea și reprimarea sentimentelor care apar după moartea unui copil este extrem de negativă la nivel psihic, dar și la nivel fizic. În același mod, a trăi doar pentru doliu nu poate decât să cufunde oamenii într-un abis destul de greu de urmărit.

Dacă și tu încerci să înțelegi cum să depășești moartea unui copil sau a unei persoane dragi, trebuie să știi că, pentru a permite procesarea pierderii, trebuie în primul rând să încerci să înfrunți experiența pierderiii, scrie Cortivo.

1. Primirea și trecerea prin durere

Pentru a accepta o afecțiune dureroasă este esențial, în primul rând, să o conștientizăm, să o întâmpinăm și să o treci complet. Chiar dacă asta înseamnă să simți și să asculți emoții infinit nefericite și descurajatoare.

Implicarea celor dragi, a prietenilor și a familiei în acest moment inițial este cu adevărat esențială. Trebuie să evităm să ne retragem în noi înșine și să lăsăm lumea în afară.

2. Ai grijă de tine (fără a-i uita pe alții)

Nu trebuie să uităm de noi înșine, dar nici de ceilalți. Cei care se află în această situație trebuie să-și amintească să-și respecte rutina zilnică: să se trezească la ora obișnuită, să aibă grijă de aspectul lor și de igiena personală, să meargă la cumpărături înainte ca frigiderul să se golească și să mănânce alimente sănătoase respectând o dietă variată.

Pe scurt, concentrarea pe mici gesturi de zi cu zi, pe rutine care îți permit să construiești sau să reconstruiești comportamente care redefinesc acțiunile unei vieți aparent normale, te poate ajuta să-ți recompui treptat relația cu realitatea.

În același timp, este important să ne amintim că există și alte persoane în preajma părintelui îndurerat care suferă și ele consecințele durerii. Au nevoie de sprijinul celuilalt.

3. Obțineți ajutor de la un profesionist

Uneori, în fața unor situații foarte triste și dureroase, nu este posibil să te salvezi singur. A cere ajutor cuiva este cea mai bună alegere de făcut. Când tristețea este prea mare, este mai bine să ceri ajutor de la un consilier extern sau un profesionist cu abilități specifice, poate ajuta la găsirea puterii de a face față pierderii unui copil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel