Exista câteva trucuri care te pot ajuta, atunci când tai ceapa. Iată ce trebuie să faci dacă îți dorești mai puține lacrimi în bucătărie.
Dacă vrei să nu verși prea multe lacrimi, în timp ce toci ceapa, ascute bine cuţitul înainte de a trece la treabă. Astfel, tocatul va fi mai uşor şi mai rapid.
De asemenea, poți înmuia ceapa în apă. Curăț-o, taie-o în jumătate şi ţine-o în apă rece timp de o oră înainte să o toci, scrie foodstory.ro. Acet truc nu te va scăpa total de "plâns", însă îl va reduce, ceea ce nu poate decât să te bucure.
Un alt truc eficient ar fi să pui ceapa în congelator aproximativ cinci minute. După acest timp, poate fi tocată, "fără riscuri".
Vezi și: Cum se face bulionul. Rețeta românească extrem de simplă
Ciorbă rece de dovlecei cu roșii. Este perfectă în zilele călduroase. Răcoroasă și delicioasă!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu