Ții dietă, dar nu poți renuța la paste? Poți încerca o rețetă care nu-ți va pune în pericol silueta și procesul de slăbire.
"Cum să te bucuri de paste în regimul tău de slăbire? Foarte ușor! Pastele trebuie asociate cu proteine slabe și fibre din legume, pentru a le reduce din impactul glicemic. Rețeta mea preferată de vară - paste cu ton, anchois și măsline. Alături de roșii și ardei de grădină. Rețeta e gata în 10 minute.
Ingrediente pentru 6 porții:
150 g fusilli tricolore
400 ml roșii pasate cu ceapă și usturoi
240 g ton în suc propriu (2 conserve)
3 linguri capere
150 g măsline umplute cu anchois
2 legături de pătrunjel verde.
Cum se prepară
Se pun pastele la fiert și tonul. Sosul de roșii și caperele se pun în alta tigaie adâncă, amestecând din când în când. Între timp, tocăm pătrunjelul verde. Când pastele sunt al dente (după vreo 5-7 min), se scot din cratiță în strecurătoare şi se adaugă peste sosul de roșii şi ton. Amestecăm bine, adăugăm pătrunjelul verde şi măslinele verzi umplute cu anchois. Asta a fost tot. Nu adăugăm ulei suplimentar că avem măslinele, rezulta un preparat savuros, lejer şi foarte prietenos cu dietele de slăbire", a scris Cori Grămescu pe Facebook.
BONUS: Rețetă dietetică de plăcintă
"Rețetă dietetică de plăcintă te salvează ori de câte ori ai chef să mănânci ceva bun și gustos, dar sărac în calorii și bogat în proteine. O recomand în procesele de slăbire pentru că ține de foame, dar o puteți face și pentru cei dragi.
Ingrediente pentru 12 porții:
2 kg spanac verde, proaspăt 12 ouă
500 de g feta sau telemea dietetică
6 pâinici dakos sau 100 g de fulgi de hrișcă
5-8 roșii cherry tocate cuburi
ceapă
Preparare
Cele 2 kg de spanac se spală bine și se aleg frunzele. Înainte de gătire, frunzele de spanac trebuie scurse bine. Puteți folosi un uscător de salată cu centrifugă pentru a reduce cantitatea de apă de pe frunze. Se curăță și se taie cubulețe 4-5 cepe albe. Într-un vas încăpător se înăbușă ceapa în puțin ulei de măsline, apoi se adaugă frunzele de spanac rupte cu mâna în bucăți mari. Se adaugă treptat și se lasă să se gătească la temperatura mică.
După ce toate frunzele de spanac sunt înmuiate și înăbușite se închide focul și se lasă cu un capac deasupra încă 2-3 minute, ca să își lase apa. Apoi se scurge compoziția în sită, lăsând să curgă în chiuvetă zeama de la spanac. Batem cele 12 ouă cu o furculița, pentru omogenizare,brânza telemea light sau feta light se da pe răzătoarea mare și se încorporează în amestecul de ouă. Iar pentru a înmuia dakos-ul avem nevoie de câteva roșii cherry tocate mărunt, amestecate cu oregano, ulei de măsline și zeama de lămâie, dar și puțină apă. La fel procedăm și cu fulgii de hrișcă. Când se înmoaie, stoarcem pâinea sau fulgii de hrișcă de zeamă și amestecăm cu oul bătut amestecat cu brânză rasă.
Într-un vas de ceramică tapetat cu hârtie de copt turnăm compoziția de spanac înăbușit și scurs amestecat cu ouăle bătute, brânză rasă și hrișcă înmuiată cu roșii cherry, apoi potrivim de gust: dacă mai simțim nevoia adaugăm un praf de sare, chilli, usturoi uscat și capere mărunțite. Tava se bagă la cuptorul încins la 160 de grade și se lasă până se încheagă ouăle. Dacă nu ținem neapărat dietă, pe deasupra plăcintei presărăm un amestec de pesmet cu brânză maturată (graviola) dată pe răzătoare", a explicat Cori Grămescu pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu