Wasim Nazer, nutriționist, a fost invitat la emisiunea „Pastila de Frumusețe” de pe DC News, DC Medical, Spectacola și DC News TV, unde a explicat cum obținem sațietatea la fiecare masă.
În cadrul emisiunii moderate de Andreea Cercel, nutriționistul Wasim Nazer a explicat cum obținem sațietatea și ce nu trebuie niciodată să lipsească de pe masă.
„Dacă vorbim de o dietă trebuie să împărți mesele în mai multe mese mai mici și atunci când te vei așeza la masă nu îți va fi foarte foame și nu o să mănânci o cantitate mare de mâncare. Al doilea pas este să nu mănânci repede și să nu mănânci la televizor. Trebuie să mănânci încet, să mesteci foarte bine.
Cum funcționează creierul nostru? De când ai început să mănânci și până să-ți transmită că s-a săturat durează 45 de minute. Dacă ne e foame rău și am început să mâncăm mult, înainte să ajungem la 45 de minute, s-a umplut stomacul.
Este foarte important să nu mâncăm repede, să mestecam încet, să nu stăm la televizor pentru că nu mai știm ce mâncăm.", a spus nutriționistul.
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
„Al doilea lucru este să includem salată. Un bol mare de salată conține 150 de calorii, un hamburger mic conține vreo 400. Așadar, începem cu o salată. Mereu trebuie să avem o salată pe masă. La fel supele, ciorbele. Ele te ajută să te saturi, au calorii puține și vitamine multe, proteine.
Dacă nu poți să mănânci carne, există proteine și în fasole, năut, linte. Proteinele te ajută să te saturi mai repede.", a spus nutriționistul.
„Să evităm să mâncăm tot ce e dulce sau carbohidrați.
Când mâncăm carbohidrați simțim foamea foarte repede. Dacă ai mâncat o prăjitură, de exemplu, sau un fast-food, ele conțin foarte multe calorii. Dacă ai mâncat 1500 de calorii la o masă, dar e sănătoasă, nu mai poți să mănânci până diseară. Dacă mănânci un hamburger sau cartofi prăjiți, la o oră, maxim, simți că ți-e foame. De ce? Pentru că ai mâncat foarte mult zahăr.
Insulina din corp se ridică, zahărul scade și simți că ai nevoie să mai mănânci ceva, mai ales ceva dulce, ca să-ți ridici din nou zahărul din corp. Acest flux îți dă senzația de foame care nu este adevărată. Ție nu ți-e foame, doar că ți-a scăzut zahărul din corp și el îți cere ceva dulce.
Dacă mănânci împărțit, mai puțini carbohidrați, mănânci fructe între mese, atunci te poți așeza la masă și nu o să-ți fie așa foame.", a spus Wasim Nazer la emisiunea „Pastila de Frumusețe” de pe DC News, DC Medical, Spectacola și DC News TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Val Vâlcu
de Roxana Neagu