Cum să-ţi convingi câinele să stea liniştit când îi tai unghiile. Nu încerca metoda cu unt de arahide, virală pe internet!

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Sunt sute de filmuleţe în online din care te poţi inspira dacă obişnuieşti să-i tai tu unghiile câinelui tău şi nu îl duci la veterinar pentru asta. Unii se ajută de untul de arahide, alţii imobilizează animalul între picioare, alţii le cântă... dar ce funcţionează cu adevărat? Iată câteva recomandări de la specialişti!

Pentru a-ți determina câinele să stea cuminte când îi tai unghiile, este important să faci totul cu răbdare și calm, aşa cum probabil vezi că face personalul dintr-o clinică veterinară. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta, potrivit dogsbestlife.com:

Obișnuiește-ți câinele cu atingerile tale: Începe să îl pregăteşti atingându-i şi masându-i uşor picioarele înainte de a începe să-i tai unghiile. Acest lucru îl va ajuta să se simtă mai confortabil.

Folosește unghiere speciale: Investește în unghiere pentru câini de calitate, de preferință cele cu sistem de siguranță pentru a evita tăierea excesivă și accidente.

Fă experiența plăcută: Asigură-te că spațiul în care vei tăia unghiile este liniștit și lipsit de zgomote sau forfotă. Poţi să-l laşi să cerceteze unghiera înainte, să o miroasă şi, de asemenea, e recomandat să-i vorbeşti pe un ton plăcut în timp ce îi tai unghiile.

Răsplătește-l: Oferă-i recompense în timpul și după tăierea unghiilor pentru a-l încuraja și pentru a-l face să asocieze experiența cu ceva pozitiv.

Începe cu unghii scurte: Dacă nu ai mai tăiat unghiile câinelui de mult timp, începe cu tăierea unei mici părți din unghiile lui pentru a-l obișnui treptat. Evită tăierea prea aproape de pulpa unghiei (cuticula), deoarece poate provoca sângerare și durere.

Caută ajutor profesional: Dacă nu te simți încrezător şi nu te încumeţi să tai unghiile câinelui tău, poți apela la un toaletor sau la medicul veterinar pentru a face acest lucru în siguranță.

Fii calm și răbdător: Asigură-te că ești calm și răbdător în timpul procesului. Dacă te agiți sau te enervezi, câinele tău va simți asta și va fi mai anxios.

Amintește-ți că fiecare câine este diferit, și unii pot avea mai multe dificultăți decât alţii sau pot reacţiona diferit. 

Atenţie! Nu încerca metoda virală cu untul de arahide! În mai multe clipuri pe TikTok şi pe Facebook apar oameni care-şi ung o cască de duş cu unt de arahide şi, odată pusă pe cap, câinele va începe să lingă în timp, va fi de-a dreptul distras iar stăpânii vor putea astfel să le taie unghiile. Untul de arahide este extrem de periculos, spun medicii veterinari. Chiar dacă această tehnică pare să funcţioneze, pot apărea cazuri când untul de arahide să se lipească de cerul gurii şi să rămână blocat acolo iar animalul se poate îneca şi chiar sufoca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel