Cum să-ți dresezi pisica să nu fie rea

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Pisicile manifestă diferite tipuri de comportamente. Unele pisici sunt foarte afectuoase și iubitoare, altele au un comportament variat, alternând între afecțiune și ignorare. Există și pisici care par pur și simplu răutăcioase. Acestea pot evita afecțiunea și să fie ținute în brațe. Pisicile "răutăcioase" pot să șuiere, să zgârie sau să muște frecvent. Este posibil să existe un motiv pentru care pisica ta se comportă astfel. Află de ce și ce poți face în legătură cu asta. 

Înțelege de ce pisica ta este agresivă

A trăi cu o pisică agresivă poate fi o situație stresantă. Stresul poate fi resimțit de tine, de membrii familiei tale, dar și de pisică. Testul H.I.S.S., care reprezintă sănătate, instinct, stres și soluții pentru simptome, poate fi util pentru a înțelege ce se întâmplă cu pisica ta și este un prim pas important în examinarea unei pisici agresive.

(H) - Health - Sănătate — Examinează-ți pisica pentru probleme

Pisicile pot deveni retrase atunci când nu se simt bine. Dacă observi o schimbare de comportament, dar nu îți dai seama de ce, ar putea fi din cauza unei probleme de sănătate subiacente. Un control la veterinar este întotdeauna o idee bună atunci când comportamentul unei pisici se schimbă brusc.

(I) Instinct — Ia în considerare evenimentele recente din viața pisicii

Pisicile învață foarte devreme ce este sigur și ce este înfricoșător. Orice „nou”, cum ar fi o casă străină sau oameni noi, le poate face să se simtă neliniștite sau chiar speriate. Dacă au avut loc schimbări în viața pisicii, gândește-te cum ar putea acestea să îi afecteze comportamentul și cum ai putea să o ajuți să gestioneze schimbările.

(S) Stres — Redu nivelul de stres pentru tine și pisica ta

Stresul cauzat de mutarea într-un loc nou, de prezența unor persoane străine și de un program modificat poate duce adesea la sentimente de supărare la pisici și la schimbări de comportament. Pisicile care au o legătură strânsă cu stăpânii lor pot fi, de asemenea, sensibile la nivelurile lor de stres și pot reacționa în consecință. Examinează nivelul de stres din casa ta pentru a vedea dacă acesta are un impact asupra pisicii.

(S) Simptome — Reexaminează semnele de agresivitate

Dacă crezi că ai o pisică agresivă, există șansa să interpretezi greșit comportamentele ei. Pisicile își arată iubirea și afecțiunea în moduri pe care oamenii nu le înțeleg întotdeauna. În mod similar, oamenii își exprimă iubirea și afecțiunea în moduri foarte diferite, pe care pisicile nu le înțeleg!

Noi, ca oameni, ne îmbrățișăm, ne atingem și ne alintăm, dorim să fim aproape unii de alții. Dar pentru o pisică, o îmbrățișare se simte ca o sufocare! O îmbrățișare este o senzație constrângătoare și înfricoșătoare pentru pisici. Mai ales când o pisică deja se simte stresată, va dori să controleze interacțiunea. 

2. Sursa foto... (pisica-rea2_33139500.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Dresarea pisicii pentru a fi mai puțin agresivă

Dacă crezi că ai identificat cauza comportamentului agresiv al pisicii tale, următorul pas este să faci câteva schimbări comportamentale. Dacă problema este de sănătate, sperăm că medicul veterinar a oferit câteva indicații, iar problemele comportamentale nu mai sunt prezente. Dacă agresivitatea este cauzată de o problemă instinctuală, poate fi necesar să te concentrezi pe schimbări comportamentale și reeducarea pisicii tale.

Dacă agresivitatea este cauzată de stres, încearcă să menții mediul pisicii cât mai lipsit de stres: amenajează o cameră sau o zonă unde pisica se poate retrage. În final, dacă este o problemă de comunicare, pisica ta trebuie să învețe să înțeleagă ceea ce comunici, iar tu trebuie să înveți câteva noțiuni de bază despre comunicarea pisicilor.

Probleme și corectarea comportamentului

O greșeală comună este că proprietarii de pisici se așteaptă ca acest comportament să se schimbe peste noapte. Cu excepția cazului în care ai rezolvat o problemă de sănătate, acest lucru este puțin probabil. Oferă-i pisicii tale timp să se schimbe și concentrează-te pe aspectele pozitive.

Dacă te superi pe ea pentru că este agresivă nu va ajuta și, cel mai probabil, va agrava comportamentul negativ. Continuă să încerci, caută ajutor profesional și ai răbdare cu pisica ta, potrivit Thesprucepets.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel