Cum să-ți faci pisica fericită: 5 lucruri pe care le iubește

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Deoarece pisicile sunt creaturi atât de inteligente, ele pot avea o listă lungă de preferințe. În majoritatea cazurilor, lucrurile pe care pisica ta le iubește sunt aceleași lucruri pe care le iubim și noi, cum ar fi mâncarea proaspătă și gustoasă, somnul lung în locuri confortabile și multe activități distractive.

La fel ca și noi, lucrurile care captează interesul pisicilor, care le fac plăcere sau care le entuziasmează pot varia pe măsură ce îmbătrânesc. Pisica ta poate iubi jucăria cu pene într-o zi, dar să o găsească plictisitoare a doua zi. Ca stăpân de pisică, este responsabilitatea ta să îți dai seama când interesele pisicii tale se schimbă, astfel încât să o poți menține fericită, sănătoasă și implicată. Deși preferințele pot varia de la o pisică la alta, aceste "preferințe" ale pisicii sunt un punct de plecare excelent.

Pisicilor le place să doarmă

Fie că se află într-un adăpost pentru pisici sau pe canapeaua ta, nu este un secret că pisicile adoră să doarmă. De fapt, pisicile dorm între 12 și 16 ore pe zi! Deoarece pisicile sunt adesea active noaptea, ele își petrec mare parte din zi dormind, și cine le-ar putea blama? Toată lumea iubește un pui de somn lung într-un loc confortabil.

Ține minte că puii de pisică și pisicile mai în vârstă dorm mai mult decât pisicile de vârstă medie. Dar dacă ești îngrijorat că pisica ta doarme prea mult, sau prea puțin, vorbește cu veterinarul despre ce este normal pentru rasa, vârsta, nivelul de activitate și dimensiunea sa.

Pisicile iubesc să se îngrijească și să fie îngrijite

Îngrijirea ajută pisicile să elimine murdăria și impuritățile de pe blană și împiedică prădătorii și prada să le detecteze. Cum? Linsul blănii elimină mirosurile pe care aceasta le-ar putea absorbi.

Îngrijirea regulată distribuie uleiurile produse în mod natural de pielea și blana pisicii, menținându-i blana sănătoasă, strălucitoare și hidratată.

Nu fiecare pisică iubește să fie îngrijită de oameni, dar dacă a ta o face, încearcă să-i perii blana cu o perie din peri naturali sau din cauciuc. Îți va curăța blana de reziduuri și va fi extrem de relaxantă.

2. Sursa foto... (pisica-domestic-white_68124200.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock

Pisicile iubesc mâncarea proaspătă și hrănitoare 

Este puțin probabil să vrei să te aventurezi într-o farfurie cu mâncare stricată. Același lucru este valabil și pentru pisica ta. Mâncarea veche și stricată nu doar că are un gust neplăcut, dar poate dezvolta mucegai sau poate găzdui diverse tipuri de bacterii, precum Salmonella și Staphylococcus.

Ori de câte ori îi servești pisicii tale mesele, asigură-te că verifici datele de expirare atât pentru hrana umedă, cât și pentru cea uscată. Astfel, te vei asigura că îi oferi doar mese proaspete, nutritive și sigure.

Pisicile iubesc apa curgătoare

Dacă ai o pisică, știi că va încerca să bea apă de la robinetele care curg ori de câte ori are ocazia. Din fericire, există multe fântâni, proiectate special pentru pisici, astfel încât să aibă întotdeauna apă proaspătă și rece la dispoziție.

Unele rase de pisici adoră să se joace în apă. Dacă pisica ta adoră să se joace cu apa, încearcă să umpli cada sau o piscină pentru copii cu câțiva centimetri de apă în timpul sesiunilor ei de joacă. Această activitate o va ajuta să facă puțin exercițiu și să se răcorească în zilele foarte calde

Pisicilor le place să zgârie

Pisicile își ascut instinctual ghearele prin zgârierea și frecarea diferitelor suprafețe. De asemenea, le aduce și multă plăcere.

Pe lângă faptul că își ascut ghearele, zgârierea poate ajuta pisicile să se relaxeze și să se revitalizeze. Gândește-te la asta ca la echivalentul uman al unei întinderi lungi și plăcute atunci când mușchii tăi sunt obosiți sau dureroși. O sesiune scurtă de zgâriere pe un ansamblu pentru pisici sau pe un suport de zgâriat poate revigora imediat o pisică obosită, potrivit Thesprucepets.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel