Cum să-ți înveți câinele să ignore alți câini. Șase pași simpli care îți vor face plimbările mai plăcute

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Dacă observi că patrupedul tău reacționează în mod nervos când vede alți căței, este momentul să analizezi acest comportament și să lucrezi pentru a face câteva schimbări. În acest articol, vom prezenta câteva sfaturi rapide despre cum să înveți câinele să ignore alți câini, astfel încât să vă puteți bucura împreună de plimbările voastre.

O modalitate bună de a învăța câinele să ignore alți câini este să îi redirecționezi atenția către tine în loc să se concentreze asupra celuilalt câine. Acest lucru poate diminua intensitatea interacțiunii și îi oferă câinelui altceva de făcut în acea situație, pentru care apoi să fie recompensat.

Iată câțiva pași pe care îi poți urma pentru a reuși acest lucru:

Învață-l comanda "Uită-te la mine"

Fă acest lucru aleatoriu pe tot parcursul zilei. Începe în locuri în care nu sunteți distrași, când câinele tău nu face altceva. Spune-i numele cu entuziasm și când se uită la tine, recompensează-l cu o gustare delicioasă. Odată ce poate face acest lucru în mod fiabil, exersează peste tot, mereu recompensându-l. Continuă să faci asta până când, indiferent de ceea ce face sau unde este (atâta timp cât nu doarme), îi poți atrage atenția.

Evită locurile cu mulți câini

Începe antrenamentul într-un loc liniștit, unde vă aflați doar voi doi. După ce poți face acest lucru, puteți exersa în grădină. Odată ce ai stăpânit acest lucru, puteți ieși afară, dar limitează-te la locuri liniștite unde poți evita alți câini până când tu și câinele tău deveniți experți în acest sens.

Distrage-i atenția când întâlnește alți câini

Odată ce știi cum să îți faci câinele să răspundă la chemare, atrăgându-i atenția, poți începe să folosești această tehnică în prezența altor câini. Începe atunci când există o distanță mare între ei, înainte ca patrupedul tău să reacționeze. Tot ce vrei este ca patrupedul tău să se uite la tine, iar tu vei recompensa acest lucru. Încet, construiește această capacitate până când poți face asta la o proximitate mai mică, dar niciodată prea aproape. Folosește întotdeauna gustări delicioase, preferatele câinelui tău, pentru a-l recompensa pentru atenția acordată ție și nu celuilalt câine.

2. Sursa foto... (caine-close-up-dog_22959400.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Practica este cheia

Ține minte că răbdarea este foarte importantă atunci când antrenezi un câine și nu ar trebui să aștepți rezultate instantanee. Dacă patrupedul tău este obișnuit să latre la alți câini, va fi nevoie de timp, răbdare și consecvență pentru a rupe obiceiul sau a schimba comportamentul. Este vorba despre consecvență și antrenarea fiecărui pas foarte încet și practicând mult. Practica poate dura ceva timp și rezultatele pot varia în funcție de personalitatea și rasa câinelui tău, așa că fii pregătit să aloci suficient timp și efort pentru sesiunile de antrenament. Este și vorba de evitarea situațiilor în care știi că patrupedul tău va avea o reacție – și aceasta ar putea însemna evitarea altor câini.

Oferă oportunități de joacă

Asigură-te că patrupedul tău încă are ocazia să se joace și să interacționeze cu prietenii lui canini. Câinii se bucură de socializarea cu alți câini și nu vrei să creezi frustrare prin împiedicarea tuturor interacțiunilor, așa că stabilește întâlniri de joacă sau plimbări cu cei mai buni prieteni ai câinelui tău.

Folosește o lesă lungă și evită tracțiunea

În timp ce îl antrenezi, poți folosi un ham cu o lesă lungă. Acest lucru va permite câinelui tău să aibă mai multă libertate și să își exerseze antrenamentul în siguranță la o distanță mai mare.

Indiferent dacă este declanșat de teamă, anxietate sau entuziasm, un câine care latră sau se aruncă mereu la alți câini poate face plimbările zilnice mai puțin plăcute. 

Cu toate acestea, unii câini care sunt reactivi și excesiv de temători, sau care au avut experiențe rele în trecut, vor avea nevoie de mai mult ajutor pe care îl poți oferi folosind metoda de mai sus, potrivit Purina.co.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel