Cum să-ți oprești câinele să nu mai roadă obiectele din casă

Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Este normal ca puii de câine să roadă obiectele din casă deoarece ei așa explorează și înțeleg mediul înconjurător. Câinii rod din diverse motive. Iată care sunt acestea și cum poți să oprești acest obicei al patrupedului tău.

Câinii sunt creaturi curioase. Ei explorează lumea din jurul lor prin vedere, sunet, miros și gust. Un câine își folosește gura la fel cum oamenii ne folosesc mâinile. 

Există o mulțime de motive pentru care câinii se ating de lucrurile noastre. Cățeii cu vârsta de trei până la șase luni mușcă adesea din obiecte atunci când le dau dinții. Câinii înfometați pot roade atunci când caută ceva de mâncare. Mestecarea obiectelor poate ajuta, de asemenea, la menținerea dinților și gingiilor curate și sănătoase.

Mestecarea, asociată cu o problemă de comportament

Unii câini rod obiecte pentru atenție sau răsfăț. Alții rod obiecte din cauza anxietății. Câini care se simt stresați sau suferă de anxietate de separare pot transforma aceste sentimente în mestecat în încercarea de a-și atenua neliniștea.

Acești câini sunt într-o stare constantă de conflict emoțional și stres. Pentru ei, singura cale de ieșire pare să fie comportamentele distructive.

Cum să-ți oprești câinele să nu mai roadă obiectele din casă


Primul pas este să vorbiți cu medicul veterinar pentru a determina ce declanșează rosul obiectelor din casă. Mestecarea ușilor poate fi legată de anxietate de separare sau de izolare.

Rosul excesiv sau distructiv se bazează în mod normal pe anumite probleme emoționale, cum ar fi curiozitatea, plictiseala sau anxietatea.

Tratamentul începe prin a vă asigura că patrupedul face suficientă mișcare. Apoi, încercați să-i oferiți jucării diferite, cu diferite forme, culori, dimensiuni, texturi, gusturi și mirosuri pentru a le găsi pe cele preferate lui.

Unii câini preferă jucăriile indestructibile, în timp ce alții au nevoie unele pe care le pot distruge. Puteți încerca, de asemenea, să acoperiți jucăria cu unt de arahide sau de nucă de cocos.

Dacă patrupedul continuă să mestece obiecte de uz casnic, mobilier sau îmbrăcăminte, trebuie să consultați medicul veterinar.

Dacă te întorci de la serviciu și găsești o pernă distrusă, nu-ți pedepsi câinele. Nu țipa și nu-l lovi. Aceste lucruri nu ajută. Ei răspund la frică și durere fără a aprecia pe deplin cauza și efectul.

Recompensează comportamentele pe care le dorești și întrerupe-le pe cele pe care nu le vrei. De exemplu, dai peste cățelușul tău ronțăind pantofii tăi preferați. Faceți un zgomot puternic (nu un țipăt sau o palmă), dă-i o jucărie preferată și laudă-l când încep să se joace cu jucăria.   

Anunțați-vă medicul veterinar la primul semn de mestecat distructiv, indiferent de cât de nesemnificativ este aparent. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, ar trebui să vizitați sau să sunați întotdeauna medicul veterinar, informează pethealthnetwork.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel