Cum să-ți recâștigi silueta după ce ai născut. Ce să mănânci și ce să excluzi total din alimentație când alăptezi

pexels
pexels

Multe mame își pun problema siluetei când își dau seama că, atât timp cât alăptează, nu pot ține dietă. 

Citește și: Scenariul în care se regăsesc 80% din românii cu vârste între 25 și 50 de ani. ”Tu nu exiști”. Celebru nutriționist, lecție despre schimbarea care începe de mâine... de luni, lunea cealaltă!

De cele mai multe ori, o proaspătă mămică se pune pe locul al doilea, fiind preocupată de bunăstarea copilului. Astfel, ajunge să mănânce la întâmplare, iar nivelul de energie nu-i mai permite să-și îngrijească bebelușul așa cum și-ar dori. Dincolo de toate, se simte și frustrată de kilogramele în plus. Valentin Vasile, nutriționist, în cartea sa ”Stil de viață, nu dietă”, punctează că o femeie, după ce a născut, ar trebui să se îngrijească de nevoile sale, fiind responsabilă de binele său, dar și al bebelușului. 

Nutriționistul scrie că o femeie care alăptează ar trebui să excludă complet din alimentație: tutunul și alcoolul, consumul excesiv de cofeină (cafea, ceai verde, băuturi de tip cola), ciocolată, bomboane, prăjituri, biscuiți, fructele de mare, icrele, ceapa și usturoiul, murăturile și alimentele marinate, condimentele și sosurile picante, pizza, hamburgeri, prăjeli, alimentele care conțin calorii goale, alimentele procesate. 

Dacă este alergică, proaspăta mămică ar trebui să excludă din alimentație și: citricele, căpșunile și fructele exotice, laptele de vacă, carnea grasă, untură, brânzeturi grase, afumături, alimente care pot provoca balonare precum fasolea uscată sau varza. 

Pe de altă parte, meniul femeii care alăptează ar trebui să fie compus din

- Kefir și iaurturi probiotice

- carne slabă de pui, curcan, miel, vită

- lactate slabe, precum caș sau urdă

- ulei obținut prin presare la rece

- sucuri proaspăt stoarse din legume și fructe

- legume și fructe proaspete

- legume cu frunze verzi, precum spanac, broccoli sau salată verde

- pseudocereale, precum quinoa, mei, hrișcă

- paste și pâine din făină cernută

- ouă de țară

- cantități mici de pește oceanic

- nuci alune, migdale și semințe

- cereale integrale. 

Valentin Vasile liniștește proaspetele mămici, precizând că îngrijirea nou-născutului și alăptarea presupun un consum mare de calorii, iar dacă în timpul sarcinii ai acumulat 4 - 7 kilograme de grăsime, așa cum este recomandat, surplusul acesta va dispărea fără alte restricții alimentare. 

Te-ar putea interesa și: Nu slăbești, ai celulită, digestie greoaie și-ți lipsește energia? E momentul să elimini toxinele din organism. Secretele detoxifierii: primele alimente la care să renunți

În cartea sa ”Stil de viață, nu dietă”, specialistul în nutriție pentru slăbit Valentin Vasile scrie despre necesitatea unei cure de detoxifiere care să fie ținută regulat. El a scris că ”fie că-ți dorești să începi cu dreptul o cură de slăbire, să ai o musculatură perfect definitivă sau să ai o viață sănătoasă, fără să calci în cabinetele medicilor decât pentru controalele de rutină, ai nevoie să treci printr-o cură de detoxifiere a organismului tău de două ori pe an”. 

Conform specialistului, ”în fiecare zi, organismul absoarbe, ingeră, respiră și vine în contact cu toxine provenite din alimentație, stres, boli, tratamente medicamentoase” și ”dacă toxinele nu sunt evacuate eficient prin piele, mucoase, urină și scaun, se produce o acumulare în organism care poate avea un rol mai mult sau mai puțin important”. Citește aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel