Dacă rămâi brusc fără șampon acasă, poți și să te speli pe cap cu mijloace improvizate.
Pudră de muștar: este potrivită pentru părul gras. Muștarul stimulează creșterea părului și, de asemenea, îi adaugă volum.
Făină: Nu usucă excesiv părul, previne vârfurile despicate și este potrivită pentru toate tipurile de păr. Aveți nevoie de făină de secară sau cereale integrale, măcinate grosier. Puteți adăuga pudră de muștar în făină. Nu folosiți făină de grâu obișnuită, deoarece va fi greu să o spălați din firele de păr.
Gălbenuș de ou: Excelent pentru combaterea mătreții și a părului gras.
Argilă: Hrănește scalpul. Puteți face măști de păr din argilă și vă puteți clăti, apoi, cu oțet sau apă cu lămâie.
Iaurt și zer: Aceste produse sunt bune pentru părul foarte uscat.
Bicarbonat: Bun pentru părul gras. Atenție, însă, folosit în exces, poate usca părul.
Berea este o băutură alcoolică obținută din fermentarea malțului, în general foarte apreciată de bărbați. Dar mulți nu îi cunosc și utilizările alternative! Puțini știu că berea este excelentă pentru zeci de scopuri diferite. Să le vedem pe cele mai interesante.
Hrănește părul - Berea este bogată în vitamina B și siliciu, substanțe benefice pentru sănătatea părului, stimulând creșterea acestuia. Udă părul cu tot conținutul unei sticle de bere și maseză scalpul Așteaptă cinci minute înainte de a clăti. Părul va fi ai strălucitor.
Efect anti-îmbătrânire - Berea conține antioxidanți care încetinesc îmbătrânirea pielii, ajută la tonifierea acesteia și luptă cu ridurile superficiale. Pregătim o masca dintr-o lingură de bere, un albuș de ou și trei picături de ulei de migdale. Masca se aplică pe față, se lasă să acționeze zece minute, apoi se clătește.
Ți-au rămas niște albușuri de la o rețetă? Prepară un detergent ecologic: noi îi spune cum
Te ajută să dormi - Hameiul, care dă aroma tipică berii, este un sedativ natural, iar aroma lui ne ajută să adormim. Pentru a beneficia de aceasta proprietate a hameiului, spală fața de pernă cu apă și bere, astfel încât aroma sa să pătrundă în pânză.
Calmează durerile de picioare - Pentru a calma durerea de picioare din cauza oboselii, turnați bere rece într-un recipient și scufundați-ne picioarele în el. Efectul efervescent al băuturii cu hamei vă va ajuta să vă relaxați mușchii după o zi lungă.
Îndepărtează celulele moarte - Pe lângă funcția de tonifiere, berea ajută și la îndepărtarea celulelor moarte de pe piele. Tăiați câteva căpșuni și amestecați-le cu câteva linguri de bere până obțineți o pastă. Aplicați masca pe față pentru a elimina impuritățile și a stimula regenerarea celulară.
Înmoaie carnea pentru friptură - Berea este o alternativă excelentă pentru înmuierea cărnii fără a-i modifica aroma. Puneți carnea într-un recipient de plastic și adăugați puțină bere. Lăsați carne, în frigider peste noapte, la macerat.
Redă strălucire mobilierului - Mobilierul spălat cu bere va părea mai strălucitor. Scufundați o cârpă în bere la temperatura camerei, stoarceți și ștergeți pe mobila. Va arăta ca nouă.
Alungă insectele - Berea ține muștele departe de casă. Umpleți un pahar adânc cu bere. Acoperiți-l cu folie de plastic, pe care o veți găuri cu ajutorul unei scobitori.
Scapă de furnici cu ajutorul unui ou fiert: iată ce trebuie să faci
Curăță metalele - Ca și în cazul lemnului, și obiectele metalice pot beneficia de proprietățile berii. Udați o cârpă cu bere și frecați oalele metalice. Lăsăm câteva minute să acționeze, apoi clătiți
Slăbește șuruburile oxidate - Acizii din bere pot dizolva oxidarea șuruburilor și permit desfacerea acestora. Doar umeziți zona și lăsați-o să acționeze câteva minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu