Grăsimea de pe burtă este mai periculoasă decât crezi. Există două tipuri de grăsime abdominală cu care trebuie să luptăm pentru a rămâne sănătoși.
Publicitate
Grăsimea subcutanată este stocată sub piele și aceasta este grăsimea pe care o poți vedea și apuca cu mâinile.
Este sănătos să ai un strat consistent, dar prea mult poate duce la hipertensiune arterială, apnee în somn, boli de rinichi și ficat gras.
Grăsimea viscerală este localizată adânc în burtă și se înfășoară în jurul organelor tale vitale, provocând probleme grave de sănătate, cum ar fi unele tipuri de cancer, accident vascular cerebral și diabet de tip 2.
Jesse Nicassio, fost jucător NFL, spune: „Stresul cauzează acumularea de grăsime abdominală determinând glandele suprarenale să genereze cortizol, adesea cunoscut sub numele de hormonul stresului. Conform cercetărilor, nivelurile crescute de cortizol sporesc pofta de mâncare și promovează depozitarea grăsimii din burtă. În plus, femeile cu talie mai mare tind să creeze mai mult cortizol ca reacție la stres. Creșterea cortizolului contribuie și mai mult la acumularea de grăsime din burtă. Angajează-te în activități de ameliorare a stresului pentru a te ajuta să pierzi grăsimea din burtă. Yoga și meditația sunt ambele strategii eficiente."
Dr. Nikhil Kapoor, cardiolog la Dignity Health St. Mary, explică: „În mod obișnuit, recomand să faceți 30 de minute de exerciții fizice moderate pe zi. Dar exercițiile fizice și dieta în sine nu sunt suficiente separat, ar trebui făcute împreună, combinate cu un stil de viață sănătos pentru a menține o greutate ideală. Și când pacienții mei mă întreabă: „care este greutatea ideală?” Depinde de înălțimea fiecăruia. În medicină și știință, folosim indicele de masă corporală (IMC) care încorporează atât greutatea, cât și înălțimea. O greutate ideală este cea care produce un IMC între 18,5 și 24,9.
Deoarece sunt cardiolog, văd mulți pacienți cu hipertensiune arterială, diabet de tip 2, colesterol ridicat și obezitate. Ar trebui să conștientizezi că aceste afecțiuni sunt interdependente."
Isla Zyair, nutriționist și expert în nutriție pe bază de plante la Obesity Controllers Association împărtășește: „Motivul pentru care atât de mulți oameni eșuează în adoptarea unui nou plan alimentar este că încearcă să schimbe complet ceea ce mănâncă și cât de mult mănâncă. Modalitatea de a-ți schimba dieta este prin implementarea controlului gradual al porțiilor. Nu trebuie să elimini imediat anumite alimente din dietă. Trebuie doar să reduci consumul puțin câte puțin până când corpul și papilele gustative se aclimatizează treptat la noul tău regim."
Zyair sugerează: „Găsiți un partener de responsabilitate care să vă împărtășească această călătorie. Puteți căuta la fel de ușor unul în numeroase comunități de fitness existente pe rețelele sociale. Nici măcar nu trebuie să fiți la același nivel pentru că scopul nu este să-ți compari evoluția. Ceea ce ai nevoie este cineva care să te ridice și să te încurajeze să-ți urmezi obiectivele.Ai fi surprins de câți oameni ar dori de fapt să facă această călătorie cu tine."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu