Chiftelele vor fi incredibil de gustoase, moi, suculente și fragede, dacă vei adăuga în carnea tocată un ingredient din cămară.
Această tehnică a fost testată de multe gospodine de ani de zile. Adăugând un ingredient din cămară în carnea tocată, chiftelele vor fi mai fragede, mai luxuriante și mai suculente. Vorbim despre bicarbonatul de sodiu, care este capabil de asemenea minuni.
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit la prăjit. Dacă dorești să fierbi carne, adaugă puțin bicarbonat în apă.
Salată din varză roșie, plină de nutrienți. O rețetă, din bucătăria asiatică
Chiftelele din carne de pui sau curcan sunt fragede și moi de la sine, așa că nu are rost să folosești bicarbonat. În schimb, acesta trebuie adăugat în carnea tocată de porc și de vită. Aceste tipuri de carne sunt mai dure, așa că bicarbonatul va corecta situația.
În plus, bicarbonatul înlătură mirosul caracteristic de vițel, care multora nu le place. Bicarbonat este capabil să facă carnea moale, suculentă și să elimine „aromele” străine.
Pesto din frunze de ridichi pentru paste, carne și pește. Cea mai ușoară rețetă
Un rezultat bun este garantat dacă vei adăuga puțin din ingredientul secret în timpul prăjirii. Această tehnică poate fi folosită nu doar la chiftele, ci și la alte feluri de mâncare din carne care implică prăjirea.
Castraveți prăjiți, cea mai populară rețetă din bucătăria coreeană
Apoi când pregătești compoziția pentru chiftele, adaugă ½ linguriță de bicarbonat la 500 de grame de carne. Trebuie să amesteci bine carnea tocată și să o lași timp de o jumătate de oră.
Bicarbonatul înmoaie fibrele din carne și salvează bucătăria de mirosuri neplăcute. Chiftelele din carne, dar și alte preparate de carne vor fi pur și simplu uimitoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu