Cum să treci de un atac nuclear și să îți crești șansele de supraviețuire. Adăpostirea, pasul inițial crucial!

Sursă foto: Unsplash (Kajetan Sumila)
Sursă foto: Unsplash (Kajetan Sumila)

Amenințarea nucleară este cât se poate de reală, chiar dacă se credea că Războiul Rece a rămas o pagină din istorie. 

Șansele de supraviețuire în cazul unei bombe nucleare sunt minime, însă cei norocoși, aflați la o distanță considerabilă, pot avea câteva șanse de supraviețuire. Odată ce bomba a fost detonată vor fi două momente imediate în care cel mai sigur loc este culcat pe pământ în cazul celor care sunt afară sau la subsol, sub placa de beton, în cazul celor care se află în interior. Unda de șoc care va trece, va parcurge kilometri întregi, cauzând distrugeri, urmată fiind de reversul undei, care va trece în sens invers, spre locul detonării. Pentru cei aflați afară, este indicat să își acopere cu mâinile urechile, să închidă ochii și să își limiteze respirațiile. 

După acestea urmează ca din cer să cadă particule, emanații sau reziduuri ale deflagrației, elemente ce sunt extrem de periculoase, fiind puternic radioactive. Particulele radioactive vor coborî din cer sub formă de ploaie; dacă nu ești prins de ploaie, particulele vor rămâne suspendate în cantități mici în aer și pot fi inhalate. De aceea, adăpostirea într-un loc izolat, cu cât mai puține ferestre și ziduri de beton, este principala grijă. Primele 48 de ore sunt cruciale supraviețuirii, întrucât radiațiile emanate și haosul creat pot minimiza șansele de a trăi. 

Apa, o resursă importantă

Cei aflați înăuntru ar trebui umple fiecare recipient din casă, de la cadă până la fiecare cană din dulapurile din bucătărie, cu apă. În mai puțin de o oră, toate sursele de apă pot fi contaminate, cu excepția surselor deja izolate înainte de lansarea bombei. Rezervele de apă îmbuteliată și conserve sunt indicate în cazul în care amenințarea devine una reală. Probabilitatea ca o persoană să treacă prin armaghedonul nuclear să supraviețuiască primei lovituri este încă mică, dar cu suficientă rapiditate pentru a profita de situație, șansele ar fi mult mai favorabile, a scris un utilizator al platformei Reddit

CITEȘTE ȘI    -    Chirieac, după discursul lui Putin: Un lucru foarte rău. Războiul din Ucraina intră într-o nouă fază. Sunt 3 idei principale, dincolo de această propagandă


                                                                                                                

CITEȘTE ȘI  -  Ce prevede decretul privind mobilizarea, semnat de Vladimir Putin. Vezi aici textul documentului

CITEȘTE ȘI  -  Ciuvică, după amenințările lui Putin: Vrea să amplifice un curent. Nu o să-i iasă / video
                                                                                                             

Putin a decretat mobilizarea generală

Președintele rus, Vladimir Putin, a ținut un discurs miercuri dimineață, după ce și-a amânat conferința de marți seara.

Putin a spus că va folosi „toate mijloacele pe care le avem la îndemână” și că cei care încearcă să folosească șantajul nuclear împotriva Rusiei vor afla că acesta poate fi întors împotriva lor. El a precizat în mod explicit „Nu blufez”. Acesta a mai spus că susține o „mobilizare parțială, subliniez că este o mobilizare parțială”. Doar cei care sunt în rezervă vor fi înrolați. A fost semnat decretul de mobilizare parțială. (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel