Cum să usuci hainele iarna într-un interval de 1-3 ore

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

A usca rufele iarna este o adevărată provocare.

Alegeri prezidentiale 2024

Din cauza umidității și temperaturilor foarte scăzute, uscarea rufelor afară poate dura mult. De asemenea, uscarea lor în casă nu este o variantă preferabilă. În afară de faptul că poate nu aveți spațiu suficient pentru a face acest lucru, uscatul rufelor în interiorul casei creşte umiditatea în aer, lucru care favorizează apariţia sporilor de mucegai şi acarienilor. Să usuci rufele în casa poate dura mult, așa că există totuși o soluție de mijloc care vă poate scoate din impas.

Există și uscătoare pliabile electrice, care au aceeași formă precum cele tradiționale, dar au avantajul că degajă căldură pentru a ajuta la uscarea rapidă a hainelor.

Acestea pot fi achizitionate de la orice magazin de mobilă și alte articole de uz casnic, la prețuri variabile, în funcție de puterea sau dimensiune. Uscătorul electric pliabil pentru rufe este foarte ușor și ocupă puțin spațiu, deci îl veți putea depozita cu ușurință oriunde în casă. În România, pe site-urile de specialitate, poate fi cumpărat începând de la prețul de 290 lei. Este ideal pentru iarnă, în special în zile friguroase, ploioase sau cu umiditate. Usucă hainele spălate într-un interval de 1-3 ore. În plus, se poate folosi și ca uscător normal fără a-l conecta la rețeaua electrică, atunci când doriți acest lucru.

VEZI ȘI: Casele noastre, un pericol pentru sănătate, mai ales iarna. Carmen-Bunu Panaitescu: Oamenii confundă simptomele cu cele ale Covid-19 / video

Odată cu venirea iernii, trăim în pericol în propriile case, dar nu trebuie să ne alarmăm.

Există soluții și specialiști care ne pot ajuta în rezolvarea problemei. Este vorba despre acarienii de praf care sunt prezenți în casa noastră. Mulți oameni sunt alergici la acarianul de praf din locuințele lor și nu știu acest lucru. Unii confundă simptomele alergiei cu cele ale Covid-19. Despre acest subiect a vorbit Prof. dr. Carmen-Bunu Panaitescu, președinta Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică, la „Academia de Sănătate”, emisiune realizată de prof. dr. Irinel Popescu la DC News, DC News TV și DC Medical.

„Pentru că a venit iarna, alergenul major este acarianul din praful de casă. Din toate studiile mele a rezultat că este cel mai frecvent alergen care duce la probleme de tip rinită și astm. Afectează atât copiii, cât și adulții. Simptomele sunt tot atât de severe, precum în cazurile ambroziei, dar poate nu atât de spectaculoase. Expunerea la acarian nu este la dimensiunea ca de taifun a polenului de ambrozie, ci o expunere de zi cu zi, la niște concentrații poate nu foarte, foarte mari. Dar acum oamenii stau mai mult în casă, au dat drumul la căldură și se oferă astfel condiții ideale de dezvoltare a acarianului.

Uneori, simptomele seamănă cu cele ale Covid-19 pentru că înfundă nasul, poate să dispară și mirosul, poate să apară tusea, dar persoana afectată nu face febră și nu are acea stare de afectare generală pe care o are un pacient cu noul coronavirus. Pacienții se sperie, mai ales în această perioadă, și nu știu care este cauza acestor simptome”, a spus Prof. dr. Carmen-Bunu Panaitescu, președinta Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică, la „Academia de Sănătate”, emisiune realizată de prof. dr. Irinel Popescu la DC News, DC News TV și DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel