Ai un buchet de flori pe care ai vrea să-l păstrezi? Există câteva metode simple prin care poți usca florile și salva, astfel, cele mai frumoase amintiri.
În primul rând, trebuie să alegi doar florile care s-au deschis și care nu au urme de atacuri ale dăunătorilor sau sunt rupte.
Îndepărtează tulpinile care au stat în vază cu o foarfecă de tăiat. De asemenea, și frunzele. În caz contrar, se vor rupe atunci când se vor usca.
La aer. Leagă florile astfel încât să atârne, într-o cameră cu temperatură destul de ridicată, la un loc ferit de lumină, timp de 2-3 săptămâni. Ideal ar fi să le lași într-un șifonier.
Această metodă este eficientă pentru a usca trandafirii, crinii, Celosia, lanterna chinezeasca, florile nemuritoare sau Coreopsis.
Cu silica gel. Pliculețele de silica gel îți pot fi de ajutor și atunci când vrei să usuci florile. Dacă îți surâde această metodă, trebuie să știi că florile se așază într-o cutie, acoperite de silica gel. Procedura durează aproximativ o săptămână, în funcție de tipul de flori.
Florile de mici dimensiuni, la cuptorul cu microunde. Poți pune florile de dimensiuni mai mici într-un bol, pe care să-l bagi la cuptorul cu microunde. Apoi, lasă florile în bol timp de 24 de ore.
Borax și făină de porumb albă. O altă metodă presupune folosirea a ½ borax și ½ faină de porumb albă. Pune florile în acest amestec și lasă apoi totul într-o cutie fără capac. Metoda este eficienta pentru a usca violeta africană, dalia, iris, liliac, crini sau bujori.
Cu hârtie de ziar - o soluție foarte simplă. Pentru uscarea și păstrarea florilor mai poți folosi hârtie de ziar, prosoape de hârtie sau hârtie cerată. Pune florile în hârtie, iar apoi o greutate deasupra. Deși este o soluție foarte simplă, durează până la patru săptămâni, potrivit cumsa.ro.
Ai primit un buchet de flori de ziua de naștere, de onomastică, cu ocazia unui eveniment special sau pur și simplu pentru că cineva a vrut să-și arate aprecierea față de tine? Indiferent de situație, dacă vrei ca buchetul de flori primit să reziste cât mai mult timp, trebuie să știi cum să-l pui corect în vază.
În primul rând, asigură-te că vaza este curată și că nu are resturi de la alte flori. Acordă atenție acestui lucru, mai ales atunci când vorbim de frunzele uscate lipite în interiorul obiectului.
În continuare, trebuie să desfaci buchetul de flori și să scurtezi fiecare fir de floare existent cu aproximativ trei centimetri. Poți face asta sub jetul de apă rece, cu ajutorul unui cuțit sau cu o foarfecă ascuțită.
Tăietura trebuie făcută la un unghi de 45 de grade. (Citește continuarea articolului AICI.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci