Cum salvează planeta activiștii climatici. Au stropit monumentul Stonehenge cu vopsea portocalie / video

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Doi activiști climatici au fost arestați miercuri pentru că au stropit cu vopsea portocalie monumentul antic Stonehenge din sudul Angliei.

Incidentul a avut loc cu doar o zi înainte ca mii de oameni să se adune la cercul de pietre vechi de 4.500 de ani pentru a sărbători solstițiul de vară – cea mai lungă zi a anului din emisfera nordică, scrie Time.

English Heritage, care administrează situl, a spus că este „extrem de deranjant” și a precizat că curatorii investighează daunele. Just Stop Oil a spus pe platforma de socializare X că vopseaua este făcută din amidon de porumb și se va dizolva după ploaie.

Poliția din Wiltshire a declarat că cei doi au fost arestați sub suspiciunea că au deteriorat unul dintre cele mai faimoase monumente preistorice din lume și un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Stonehenge a fost construit pe terenurile plate din Câmpia Salisbury în etape începând cu 5.000 de ani în urmă. Se știe că unele dintre pietre, așa-numitele pietre albastre, provin din sud-vestul Țării Galilor, la aproape 240 de kilometri distanță, dar originile altor blocuri rămân un mister.

Just Stop Oil este unul dintre grupurile din Europa care au atras atenția publică prin perturbarea evenimentelor sportive, stropirea cu vopsea și mâncare a operelor de artă celebre și blocarea șoselelor.

Grupul a spus că a acționat ca răspuns la recentul manifest electoral al Partidului Laburist. Laburiștii au spus că, dacă vor câștiga alegerile din 4 iulie, nu vor mai emite licențe pentru exploatarea petrolului și gazelor. Just Stop Oil susține moratoriul, dar a spus că nu este suficient.

Într-o declarație, grupul a spus că laburiștii, care sunt lideri în sondaje, trebuie să meargă mai departe și să semneze un tratat pentru eliminarea treptată a combustibililor fosili până în 2030.

„Continuarea arderii cărbunelui, petrolului și gazelor va duce la moartea a milioane de oameni”, a spus grupul într-un comunicat.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel