Cum sărbătoresc vietnamezii Noul An Lunar în 2024. Puiul-dragon Dong Tao, deliciu pe masa festivă

foto: Freepik
foto: Freepik

În Vietnam urmează să fie sărbătorit Noul An Lunar.

Anul Nou în Vietnam se numește Tet nguyen dan (prescurtat ca Tet), care se traduce prin „Primul festin de dimineață”. Este cea mai importantă sărbătoare din țară și durează de la 3 la 5 zile (în unele zone - până la o săptămână). În această perioadă, toate agențiile guvernamentale și băncile sunt închise, magazinele, cafenelele și restaurantele nu mai funcționează, astfel încât alimentele și lucrurile necesare sunt cumpărate în avans, scrie Reuters.

Tet nu are o dată anume, ci se sărbătorește în prima zi a calendarului lunar care cade la o dată diferită în fiecare an. 

În 2024 se sărbătorește pe 10 februarie.

Puiul Dong Tao, nelipsit de pe masa de sărbătoare

Cunoscut pentru picioarele exagerat de lungi, puiul Dong Tao a fost dintotdeauna un deliciu în Vietnam și este consumat mai ales în timpul sărbătorii de Anul Nou Lunar.

Această pasăre de curte rară, cunoscută și sub numele de pui-dragon, își are originile în Dong Tao, un sat la 30 km sud-est de Hanoi.

Puiul Dong Tao, care cântărește până la 6 kg, cândva rezervat doar pentru membrii regali, se crede că aduce noroc și bogăție celor care-l mănâncă la începutul Anului Lunar.

Astăzi, cererea de pui Dong Tao, a cărui carne are o textură crocantă și o aromă distinctă, a crescut brusc, mai ales în preajma sărbătorii.

„Un pui dragon matur, de cel puțin un an, crescut în satul Dong Tao, este vândut cu până la 5 milioane de dong (205,38 USD) sau uneori chiar și 10 milioane de dong”, a spus Le Trong Dung, un crescător de pui din sat.

Nguyen Thi Hong Nhung, un crescător local de pui, a spus că cele mai cerute părți ale puiului sunt picioarele pentru că, fiind mari, se pot prepara mai multe.

Loc Duc Toan, un bucătar de 25 de ani din Hanoi, spune că un pui Dong Tao are cel mai bun gust la vârsta de 13 până la 15 luni și că cel mai bine se gătește la aburi.

„Când este făcută la abur, pielea va fi crocantă iar carnea va fi mai dulce. Nu seamănă deloc cu carnea de pui”, a spus Toan. "Sunt sigur că nu vei găsi pui Dong Tao în niciun restaurant KFC în viitorul apropiat” a ad[ugat acesta.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel