EXCLUSIV  Cum scăpăm de cojile din cap fără șampon. Pontul psihologului Radu Leca: Soluția e simplă. Așa dispar / video

FOTO DENISA KELARU
FOTO DENISA KELARU

Psihologul Radu Leca a revenit la DC News TV cu emisiunea săptămânală „Ultrapsihologie”, unde a discutat despre motivul apariției cojilor pe scalp și cum putem scăpa de ele. 

„Compulsivitatea, eu consider că are legătură cu o violență psihologică pe care o aduci în cuplu. E bine să nu o aduci fiindcă sunt două variante: ori dă dependență, atât pentru făptaș cât și pentru victimă, și după ce subiectul trece peste ideea de dominare începe să-i placă sau din contră, subiectul se supără foarte tare, nu știe cum să-ți spună, la nivelul scalpului pot apărea eczeme, bubițe, pustule și celebrele coji.

Știu oameni care se spală cu diferite tipuri de șampon, zeci de tipuri, și nu le trece cu nimic ceea ce au pe scalp. Cojile rămân de fiecare dată. Când vin la terapie și înțeleg anumite elemente, cojile dispar și în lipsa șamponului. Atunci cojile reprezintă, la nivelul scalpului,  o formă de somatizare atât timp cât emoțiile negative sunt în interiorul cuplului. Ca să nu se ajungă acolo, oamenii trebuie să comunice.

Există o problemă. Comunicarea are loc, oamenii stau la masă și vorbesc, doar că anumite propoziții pe care victima le pronunță sunt auzite, dar nu sunt înțelese de către făptaș. Nu că nu poate, ci că nu vrea să audă fiindcă pentru el, compulsia este pe pe primul loc, ca și satisfacție, indiferent de orice. La fel ca și noțiunea de satisfacere. Dacă compulsia este pe primul loc, subiectul va vorbi degeaba.”, a spus psihologul Radu Leca. 

Youtube video image

VEZI ȘI:  De ce sunt copiii agresivi. ”Părinții înțeleg, dar nu-și vor accepta niciodată eșecul”. Radu Leca, întrebare surprinzătoare: Al cui e copilul? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel