Dacă vrei să scapi de țânțari fără să folosești diferite soluții din comerț, poți încerca niște remedii naturale.
Plasele de ţânţari şi produsele împotriva acestor insecte nu sunt întotdeauna eficiente în totalitate, însă există şi alte metode pentru a-i ţine la distanţă. De exemplu, parfumurile naturale, pe care ţânţarii nu le tolerează deloc, scrie Rador, citând dariknews.bg.
Uleiurile esenţiale din conifere sunt un bun remediu natural împotriva ţânţarilor. Uleiul poate fi adăugat într-o lampă pentru aromaterapie sau în crema de corp preferată şi aplicată pe piele.
Aroma florală puternică - Ţânţarii nu suportă mirosul puternic al florilor. Plantele cu astfel de arome sunt o "armă" sigură împotriva lor - lavanda, muşcatele, crizantemele, dar şi menta şi roiniţa.
Citrice - Cele mai parfumate lămâi şi portocale sunt un adevărat antidot împotriva ţânţarilor. Orice fruct citric poate fi tăiat în jumătate şi presărat cu cuişoare. Camera se va umple cu o aromă plăcută de citrice picante, care va fi complet neatractivă pentru ţânţari.
Muşeţel - O floare inofensivă poate deveni o adevărată otravă pentru ţânţari. Florile de muşeţel uscate afectează sistemul nervos al insectelor. Prin urmare, de îndată ce simt aroma, evită imediat locul. Muşeţelul uscat şi prins în mai multe buchete în diferite părţi ale locuinţei reprezintă o reţetă sigură de combatere a ţânţarilor.
Citește și:
Remedii naturale pentru înțepăturile de țânțari. Cum să calmezi mâncărimile cu miere, oţet sau ovăz
De obicei, reacțiile la înțepăturile de țânțar sunt minore și nu durează mai mult de câteva zile. Însă, pot pune unele probleme în cazul copiilor sau persoanelor cu imunitatea scăzută, de la reacții alergice severe la boli grave.
Simptome uşor de recunoscut
Înțepătura de țânțar apare la majoritatea persoanelor ca o umflatură de piele care ulterior declanșează pruritul. De regulă, aceasta nu prezintă niciun pericol pentru sănătate și dacă aveți la îndemână un unguent/gel calmant să aplicați împotriva iritației, totul trece de la sine, după câteva minute. Dacă însă, apare febra, dureri articulare sau inflamații ale nodurilor limfatici, este important să apelați urgent un medic specialist. Sunt șanse ca în urma interacțiunii cu țânțarul să contactați o infecție.
Remedii naturale
Aloe Vera
S-a dovedit că gelul are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la vindecarea rănilor minore sau a calmării infecțiilor. Decupați o mică secțiune a plantei și aplicați gelul pe zona iritată. Lăsăți-l să se usuce și aplicați din nou, dacă e necesar.
Gheață
Temperaturile reci și gheața pot reduce inflamaţia. Frigul amorțește pielea, ceea ce vă poate oferi o ușurare imediată, pe termen scurt. Nu lăsăți gheața direct pe zona afectată mai mult de cinci minute, deoarece poate deteriora pielea. Dacă vreți să lăsați gheața mai mult timp, atunci puteți pune o pânză între piele și aceasta. Citește mai departe>>
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News