Cum scapi de celulită. Vezi ce trebuie și ce nu trebuie să faci

Vera Brezhneva
Vera Brezhneva
Alegeri prezidentiale 2024

Celulita este realitate crudă a 90% dintre femei. Slabe sau plinuțe, înalte sau minione, tinere sau mature, toate o avem într-o măsură sau alta. Coapse, fese, șolduri, brațe, abdomen sunt zone fiziologice de localizare a depozitelor de grăsime la femei. 

Autor: Silvestru Tatiana

Cura de slăbire nu reduce celulita în schimb fumatul o agravează. Fumatul are efect vasoconstrictor asupra capilarelor, scade circulația sangvina și drenajul limfatic la nivelul pielii astfel favorizeaza celulita. Nu vă încredeți prea mult în cremele anticelulitice, deoarece fără mișcare nu funcționează!

Celulita înseamnă celule adipoase, deci - grăsime. Ea nu ține atât de greutate, cât de echilibrul masă musculara/masa grasă și de localizarea particulară a depozitelor de grăsime.  De ce avem celulită? Din cauza sedentarismului, variațiilor hormonale, circulației defectuoase, obiceiurilor alimentare greșite printre care trebuie le menționez: produsele hipercalorice, alcoolul, carbohidrații și sarea.

Dar! cu o alimentație corectă, exercițiu fizic și tratamente locale puteți scăpa de celulită.

Printr-o alimentație corectă nu înseamnă alimente permise și altele interzise, ci îmbunătățirea calității mâncării și diminuarea cantiității. Nu trebuie să mâncăm mult pentru a asigura organismului aportul de vitamine și minerale necesare.

În prima parte a zilei desfașurăm majoritatea activităților intelectuale și fizice, prin urmare avem nevoie de glucoză. Micul dejun ar trebui să conțină carbohidrați și mai ales glucide lente, ne permitem: orez, paine, paste, mămăliga, fasole, mazare. Aceste produse eliberează energia pe parcursul a 3-4 ore. După ora 18:00, organismal se pregătește de odihnă și nu mai consumă glucoză, ar fi bine să nu consumăm nici noi, pentru binele lui. Seara ne putem alinta cu proteine: carne slaba (pui), pește, și legume fără amidon. Dacă simțiți o ușoară foame dimineața, atunci sunteți pe drumul cel bun.

Din cartea de nutriție pentru familie “Sănătatea are gust” de Dr. Mihaela Bilic  extragem 10 obiceiuri care te scapă de celulită.

Primul destul de evident pentru fiecare din noi este reducerea consumului de grăsime. O lingură de ulei de măsline, un cub de unt sau două linguri de smântână acoperă necesarul integral zilnic de lipide, orice surplus se va duce direct în șoldurile voastre, sau în “colăcelul de siguranță”.

Daca vreți neapărat să scăpați de celulită ar trebui să eliminați complet zahărul și dulciurile, conțin doar calorii goale, nu aduc niciun fel de substanțe nutritive în organism. Necesarul de glucide îl luați din fructe proaspete.

În plus ar trebui să scoateți cuvântul prăjit din vocabular. Pe lângă faptul că e indigestă, prăjeala aduce în organism produși toxici și îmulțește conținutul caloric al oricărui aliment. Evitați sarea, mâncați multe legume proaspete. Obișnuiți să citiți etichetele, și alegeți varianta cu mai puțina grăsime. Înlocuiți răcoritoarele cu apa. În ce privește băuturile ceaiul și cafeaua sunt foarte bune înlocuitoare, consumate fără zahar, desigur. Nu uitați de limonadă și sucurile naturale (0% zahar).

Ar trebui să cunoașteți că alcoolul, pe lângă că are 7cal/g, este un catalizator perfect, el transformă caloriile alimentare. Nu în energie ci în grăsime de depozit.

Totodata ar trebui să vă cumpărați farfurii mai mici, și nu vă mințiți cu farfuriile mici și adânci. Și eliminați ronțăielie și ciugulelile. Organizați-vă programul astfel încât să aveți 3 mese principale. Orice gustare declanșează secreția de insulină, hormon care blochează arderea grăsimilor de depozit, duce la scăderea glicemiei, tradusă prin senzația de foame și nevoia de dulce. În consecință cu cât gustați mai mult cu atât vreți mai mult.

Pe lângă alimentație ca să scapați de celulita ar trebui să faceți mișcare. Orice tip de mișcare care vă place, în schimb trebuie sa fie unul de rezistență, intensitate medie, minim 30 minute, acesta omoară celulita.

În timpul efortului fizic 0-20 min – se utilizează depozitele de glicogen din ficat, mușchi și glucoza prezentă în sânge. 20-40 min – se consumă în continuare glucoza, dar din țesutul adipos, din grasime. Peste 40 min – efortul se face cu consum majoritar de grăsime de depozit.

Alimentele care ard grăsimi sunt: ardeiul iute, hreanul, anghinarele, pătrunjelul, brocoli, varza, țelina, andivele, ardeiul gras, ridichile, prazul, ceapa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel