Dacă te confrunți cu dureri menstruale și nu mai vrei să iei medicamente, poți încerca anumite remedii naturale.
Cerenţelul
De obicei, se foloseşte rădăcina plantei, din care se prepară un decoct. Astfel, la o cană de apă se pun două linguriţe de rădăcină de cerenţel. Pentru a-şi face efectul cât mai repede, decoctul se bea pe stomacul gol, uşor îndulcit, scrie adevarul.ro.
Gălbenelele
Gălbenelele se pot folosi sub formă de infuzie sau de tinctură. Infuzia se prepară din două linguriţe de flori şi o cană de apă fierbinte. Ceaiul obţinut se bea cu înghiţituri mici, pe parcursul unei zile. De asemenea, tinctura se obţine prin macerarea, timp de opt zile, a 20 grame de flori de gălbenele în 100 miligrame de alcool. După aceea, se beau de trei ori pe zi câte 30 de picături de tinctură dizolvate în puţină apă.
Vezi și: Cele mai bune ceaiuri pentru imunitate
Coada-şoricelului
Pentru a diminua intensitatea durerilor menstruale, specialiştii ne sfătuiesc să acţionăm cu opt zile mai devreme. Iar un remediu eficient în acest sens este ceaiul de coada-şoricelului, din care se bea pe parcursul întregii zile. Acesta se prepară dintr-o linguriţă de plantă şi 200 ml de apă fierbinte. Ceaiul de coada-şoricelului ajută la la calmarea durerilor menstruale, deoarece are proprietăţi analgezice.
Coada-racului
Se face o infuzie sau un decoct din două linguri de plantă şi o jumătate de litru de apă, care se bea pe parcursul unei zile. De asemenea, planta se poate combina cu flori de arnică, muşeţel, coada-şoricelului şi sunătoare. Din acest amestec se face infuzie: se pune o linguriţă de plante la o cană de apă. După jumătate de oră se strecoară. Se beau câte trei căni de ceai pe zi.
Mlădiţele de zmeur, extractul din mâţişori de salcie, ceaiul sau tinctura de urzică
Unul dintre cele mai eficiente remedii este cel cu extract din mlădiţe de zmeur, din care se iau câte 50 de picături dimineaţa şi seara, înainte şi în timpul ciclului, pe o perioadă de două luni, în functie de simptomatologie. Se mai poate folosi şi extractul din mâţişori de salcie: câte 40 de picături, de două ori pe zi, timp de două-trei luni. De asemenea, este indicat ceaiul sau tinctura de urzică, în combinaţie cu traista-ciobanului şi cu creţişoară. Se pot bea două căni de ceai pe zi. Iar din tinctură se iau câte 30 de picături de trei ori pe zi.
Vezi și: Ceaiurile care te scapă rapid de balonare. Trebuie să le ai în casă
Muşeţelul
Muşeţelul este folosit încă din vremuri antice pentru tratarea durerilor de spate. Fă un ceai de muşeţel, pe care îl torni fierbinte pe o compresă curată. Aşază compresa în locurile dureroase şi las-o să acţioneze câteva minute. Dacă durerea este în zona lombară, aşază compresa şi leagă un şal în jurul corpului, pentru a fi sigur că o poţi menţine mai mult timp. Dacă durerea este localizată în zona omoplaţilor, înfășoară în jurul bustului o folie de plastic care să ţină compresă pe locul afectat, potrivit ele.ro.
Salcia
Frunzele de salcie conţin o substanţă numită salicina, care are efect antiinflamator, analgezic şi antinevralgic. Dacă te confrunţi cu dureri de spate în zona vertebrelor, poți consuma ceai de salcie. Acesta îţi va calma durerile şi îţi va conferi o stare de bine.
Arnica
Suferi de sciatică? Atunci poţi încerca să ameliorezi durerile de spate cu un unguent pe care îl prepari din arnică. Unguentul se prepară din untură de porc şi flori de arnică. După ce topeşti untura, adaugi florile şi laşi amestecul pe foc pentru alte câteva minute. Apoi, strecori untura şi o depozitezi în borcănele.
Urzica
Trebuie să-ţi faci o tinctură din urzică proaspătă. Aşază într-un borcan frunze curate de urzică şi toarnă pe deasupra alcool alimentar, până ce frunzele sunt acoperite total. Închide borcanul, aşază-l într-un loc cald şi foloseşte tinctura abia după 14 zile.
Vezi și: Plantele care vindecă rapid rănile. Sunt cele mai bune
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News