Cum scapi de gustul amar al vinetelor. Trucuri care îți vor fi de mare ajutor

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol ce trebuie să faci pentru a scăpa de gustul amar al vinetelor.

Înainte de a afla cum scăpăm de gustul amar al vinetelor ar fi bine să înțelegem de ce unele dintre ele sunt totuși amare și ce anume le face așa. Explicația științifică ne spune că vinetele conțin antocianine, care sunt un tip de compus fenolic și sunt responsabile pentru amărăciunea vinetelor. Totuși, ceea ce este  important să știți este că vinetele devin amare pe măsură ce îmbătrânesc. Deci, cu cât vinetele stau mai mult timp pe rafturile supermarketurilor sau acasă fără a fi folosite, cu atât vor deveni mai amare.

Dacă vrei să eviți vinetele amare evită acele vinete care sunt decolorate, încrețite și zdrobite. În schimb, căutați vinete care sunt încă ferme, cu piele lucioasă și netedă, și au culoarea frumoasă.   Vinetele sunt cel mai bine gătite și consumate atunci când sunt proaspăt recoltate, scrie Plant Food.

Este bine să mănânci vinete amare?


Vestea bună este că poți mânca vinete amare. Este sigur să le mănânci, dar... chiar vrei asta? Vinetele amare sunt de obicei prea coapate, vechi sau, foarte posibil, încep să putrezească. Deci, deși este în regulă să le mănânci, nu vor avea un gust foarte bun - și mare atenție - nu le mâncați dacă putrezesc!

Atât coaja cât și pulpa vinetei pot fi ambele vinovate pentru gustul amar. Coaja poate fi amară dacă vinetele sunt mari și vechi, atunci când ea devine groasă și cauciucoasă. De aceea, este important să alegeți vinete mai mici și mai tinere.

Pulpa poate fi și ea amară din cauza compusului antociani care se găsește în miezul vinetelor. Cu cât vinetele sunt mai vechi, cu atât acumulează mai mult acest compus, făcându-le să fie amare.

Vinetele mai bătrâne au, de asemenea, semințe mai mari și mai mature, iar acestea pot fi cauza amărăciunii sale. Semințele păstrează cea mai mare parte a amărăciunii. Deci, cu cât semințele sunt mai mari și mai mature, cu atât sunt mai amare.

Cum să scapi de amărăciunea din vinete


Indiferent cât de atent selectăm vinetele, uneori nu putem scăpa de cele amare. Așadar, iată câteva trucuri care te vor ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor.

Coaja vinetei are cel mai mult conținut de antioxidanți, de aceea cel mai bine este să alegeți vinetele mai tinere cu piele subțire, lucioasă și vibrantă. Cu toate acestea, dacă aveți o vânătă mai bătrână, decojirea pielii poate ajuta la reducerea amărăciunii, deoarece pielea contribuie la gustul său amar. Curăță vinetele chiar înainte de a le folosi.

Sărarea este una dintre cele mai comune metode cunoscute pentru a scăpa de amărăciunea vinetelor. Acest proces ajută la eliminarea umidității din vinete și le reduce amărăciunea. Tăiați sau feliați vinetele în forma și dimensiunea dorită, apoi presărați o cantitate generoasă de sare peste bucățile de vinete. Lăsați-le timp de aproximativ 30-60 de minute, apoi clătiți-le ușor și scurgeți-le înainte de a le găti. Sarea ajută la eliminarea excesului de lichid. Acest proces poate ajuta, de asemenea, vinetele să absoarbă mai puțin ulei în timp ce se gătesc.

O altă metodă de a scăpa amărăciunea vinetelor este înmuierea bucăților în lapte. După ce feliați vinetele, înmuiați-le în lapte timp de 30 de minute înainte de a le găti. Scurgeți laptele și pregătiți-le ca de obicei. Pe măsură ce vinetele absorb laptele, ele devin mai fragede și mai cremoase.

Îndepărtarea semințelor vinetelor este o altă metodă de a scăpa de gustul lor amar, mai ales dacă nu ai timp să le sărezi sau să le înmoi în lapte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel