Există un truc cu bicarbonat de sodiu care te ajută să scapi de mirosul neplăcut al prosoapelor.
Înainte de a scăpa de mirosul neplăcut al prosoapelor, ar fi bine să vezi care este cauza. Poate există mucegai în mașina de spălat, poate că folosești prea mult detergent când le speli sau poate că lași prosoapele prea mult timp în mașină după ce programul de spălare s-a terminat.
În primul caz, mirosul se poate impregna pe prosoape. Când folosești prea mult detergent, pentru că prosoapele se clătesc mai greu, vor rămâne urme de detergent, dar și de murdărie - ceea ce duce la dezvoltarea unor bacterii.
Când lași prosoapele prea mult în mașina de spălat după ce programul s-a terminat, nu doar că riști să prindă un miros neplăcut, dar crește și riscul de apariție a mucegaiului. De asemenea, nici dacă pui prea multe rufe în mașina de spălat nu e bine! Detergentul nu curăță cum trebuie și apa nu circulă corect. Mai bine spală prosoapele separat.
Pentru prosoape, cel mai bine ar fi să folosești un program de curățare cu apă fierbinte. Astfel, vei îndepărta mizeria, grăsimea, bacteriile și mirosurile neplăcute, scrie cumsa.ro.
Nu în ultimul rând, ține cont de faptul că prosoapele trebuie să fie uscate când le pui în dulap. Usucă prosoapele la aer, nu în casă.
Cel mai ușor mod de a scăpa de mirosul neplăcut al prosoapelor are la bază bicarbonatul de sodiu. Dizolvă 240 de grame de bicarbonat de sodiu într-o cană cu apă fierbinte. Pune prosoapele într-un lighean cu apă rece, iar apoi adăuga soluția din cană.
Bicarbonatul trebuie lăsat să acționeze timp de cel puțin patru ore sau peste noapte. A doua zi vei constata că ai scăpat de mirosul neplăcut!
Dacă vrei să-ți cureți o pereche de adidași la mașina de spălat, ține cont mai întâi de instrucțiunile lăsate de producător. În general, adidașii făcuți din materiale ca nailon, bumbac sau poliester se pot curăța în mașina de spălat.
În cazul în care ai o pereche de adidași din piele, piele întoarsă, vinilin sau cauciuc, e nevoie de o curățare manuală. De asemenea, adidașii care au mătase sau o anumită broderie trebuie duși la un atelier specializat.
(Citește continuarea articolului AICI.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu