Recipientele din plastic pentru alimente capătă, în timp, un miros pe care cu greu reușești să-l îndepărtezi. Pentru a scăpa de această bătaie de cap, există un truc banal, dar eficient. Iată ce trebuie să faci.
Pentru că recipientele din plastic pentru alimente sunt poroase, de cele mai multe ori vor avea un miros neplăcut chiar și după spălare. Depozitează-le cu bucăți de ziar mototolite în interior pentru a absorbi mirosurile, potrivit diqis.ro. Apoi clătește-le înainte să le folosești.
Pentru ca fructele să ajung la maturitate peste noapte, pune-le într-o pungă de hârtie împreună cu un măr. Merele elimină gaz de etilenă care grăbește procesul de coacere al celorlalte fructe.
Pune câteva boabe de orez în solniță pentru a împiedica sarea să se întărească. Orezul absoarbe condensul care duce la formarea bulgărilor de sare.
Vezi și: Ce se întâmplă dacă lași o cutie cu bicarbonat în șifonier. Îți vine să crezi?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News