Dacă te-ai ales cu o răceală și o tuse care nu te mai lasă, iată ce remedii naturiste ai la îndemână. Te pot ajuta!
Ceapă
Puteţi trata tusea cu succes folosind ceapă, atât sub formă de sirop, cât şi sub formă de ceai. Pentru ceai, fierbeţi ceapa şi adăugaţi o jumătate de lămâie, câteva frunze de mentă şi puţină miere de albine. Ideal este să consumaţi patru căni pe zi. Dacă optaţi pentru siropul de ceapă, trebuie să ştiţi că acesta ajută şi la decongestionarea căilor respiratorii, dar reduce şi febra şi combate tusea seacă, potrivit doc.ro.
Ridiche neagră
Puteţi cumpăra siropul de ridiche neagră din farmacii naturiste, dar la fel de bine îl puteţi prepara în casă. Tăiaţi frunzele şi, în scobitura rămasă, adăugaţi câteva linguri de miere şi lăsaţi la macerat peste noapte. De a doua zi, puteţi începe administrarea cu 3-6 linguriţe, de preferinţă între mese.
Miere
Mierea de albine este indicată în cazul tusei pentru proprietăţile sale calmante. Puteţi să o amestecați cu tinctura de propolis sau cu suc de ridiche neagră, tot pentru calmarea şi combaterea tusei.
Vezi și: Cele mai bune CEAIURI împotriva RĂCELII. Te pun pe picioare rapid
Hrean
Mulţi specialişti recomandă hreanul drept un antibiotic natural şi o sursă importantă de calciu, magneziu şi vitamina C. Pentru calmarea tusei, cea mai bună metodă este să consumaţi rădăcină de hrean rasă, în amestec cu mierea de albine.
Lămâie
Puteţi amesteca sucul de la una sau două lămâi cu două sau trei linguriţe de miere de albine. Siropul rezultat are proprietăţi calmante, dar în acelaşi timp şi dezinfectante. Să nu mai consumaţi nimic cel puţin 30 de minute după administrarea siropului!
Tei
Amestecat cu bicarbonat de sodiu, ceaiul de tei este folosit pentru gargara şi poate trata cu succes amigdalele inflamate şi tusea convulsivă. Are şi un efect uşor sedativ datorită substanţelor active conţinute de florile de tei, ceea ce ajută la calmarea iritaţiilor produse de tuse.
Vezi și: VITAMINELE care țin RĂCEALA la distanță. COCKTAILUL minune pentru sănătate
Muguri de pin
Bogaţi în tanin şi vitamina C, mugurii de pin sunt alegerea naturistă ideală în cazul tusei, datorită proprietăţilor antiseptice şi expectorante pe care le oferă. Sunt, de asemenea, eficienţi şi în cazul bronşitelor, iar ca administrare, mugurii de pin pot fi prezenţi sub formă de ceai sau sirop.
Ghimbir
Ghimbirul este un remediu eficient în tratarea tusei astmatice, având proprietăţi antiinflamatoare. Fierbe câteva felii de ghimbir în apă, opreşte focul, acoperă recipientul cu o farfuriuţă şi lasă-l câteva minute. Consumă apoi ceaiul îndulcit cu miere, dar şi cu un strop de zeamă de lămâie.
Vezi și: Ceai pentru imunitate. Rețeta eficientă în sezonul rece
- Dacă tusea persistă sau se agravează, consultați medicul! -
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu