Cum scapi de tuse cu remedii "de casă"

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Te chinuie tusea şi niciun medicament nu-şi face efectul? Încearcă mai multe remedii naturiste cu ce ai prin casă!

Există câteva remedii pe bază de ingrediente naturale din casă care pot ajuta la ameliorarea tusei. Cu toate acestea, este important să consulți un medic sau un profesionist medical dacă tusea persistă sau se agravează, deoarece poate fi un simptom al unei afecțiuni mai grave. Iată câteva remedii casnice pentru tuse, potrivit Medical News Today:

Miere

Mierea este un remediu natural eficient pentru tusea uscată. Poți lua o linguriță de miere pură sau o poți amesteca într-o ceașcă de ceai cald cu lămâie. Mierea ajută la calmarea gâtului iritat.

Abur cald

Inhalarea aburului de apă caldă poate ajuta la ameliorarea tusei și la eliberarea căilor respiratorii. Poți face o inhalare simplă acoperindu-te cu un prosop și aplecându-te peste o cratiță cu apă fierbinte sau poți face o baie fierbinte, lungă, pentru a inhala aburul.

Lămâie cu sare

Amestecă suc de lămâie proaspăt stors cu puțină sare și fă gargară cu această soluție pentru a calma gâtul iritat. Acest remediu poate ajuta la reducerea senzației de "ţepi în gât".

Ceai de ghimbir

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene care pot ajuta la ameliorarea tusei. Poți prepara un ceai de ghimbir fierbând felii subțiri de ghimbir în apă timp de 10-15 minute și apoi îl poți îndulci cu miere.

Usturoi

Usturoiul este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și antivirale. Poți să mănânci usturoi crud sau să-l adaugi la mâncare pentru a sprijini sistemul imunitar și a combate infecțiile respiratorii.

Sirop de ceapă

Poți prepara un sirop de ceapă amestecând ceapă tocată cu miere și lăsând amestecul să stea peste noapte. Ia o linguriță din acest sirop de mai multe ori pe zi pentru a calma tusea.

Hidratare

Asigură-te că bei suficientă apă pentru a menține căile respiratorii hidratate. Acest lucru poate ajuta la subțierea mucusului și la calmarea tusei.

Odihnă

Odihna suficientă este esențială pentru recuperare după crize de tuse și alte infecții respiratorii. Asigură-te că ai parte de un somn odihnitor pentru a-i permite corpului să se vindece.

În plus față de aceste remedii, evită expunerea la factorii care agravează tusea, cum ar fi fumul de țigară și poluarea. Dacă tusea persistă sau se înrăutățește, consultă un medic pentru un diagnostic și tratament adecvat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel