Cum scot gazele de șist turismul de pe lista veniturilor publice și private

gaze-de-sist
gaze-de-sist

Stațiunile balneo-climaterice din împrejurimile orașului Oradea ar putea dispărea odată cu începerea exploatării gazelor de șist în zonă. La finele lui 2012, Guvernul a aprobat prospectarea în vederea exploatării

Conform procedurii de exploatare, în timpul forajului se injectează un fluid care să disloce gazele din șisturi. Cunoscută sub numele de fracturarea hidraulică, metoda este blamată ca poluatoare a pânzei freatice. Legat de aceste perspective, oamenii se tem că apa geotermală de la Băile Felix și Unu Mai ar putea fi contaminată și nu vor să se expună riscului de a se îmbolnăvi.

Totodată, localnicii care trăiesc din turism se tem că, dacă apa va fi poluată, vor rămâne fără principala sursă de venit. Directorii societăților de turism sunt și ei îngrijorați, spund că exploatarea gazelor de șist în stațiunile balneare ar putea duce la declinul stațiunii.

În încercarea de a împiedica exploatarea gazelor de șist, locuitorii au trimis un memorandum la București, la care, la momentul actual, se așteaptă răspuns.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel