Iluminatorul de față are multiple utilizări și poate fi folosit pentru a vă îmbunătăți aspectul tenului, pentru a evidenția zone ale feței noastre și pentru a sculpta fața, făcând trăsăturile mai definite.
În mod normal este indicat să alegeți un produs care să nu fie prea sclipitor și să folosiți tehnica punctului de lumină, dar să vedem împreună cât de specific și ce să folosiți pentru a obține cel mai bun rezultat.
Fața noastră, având din fire părți proeminente precum nasul, pomeții, bărbia, arcul sprâncenelor, are deja mai multe zone iluminate decât altele dar care nu atrag întotdeauna atenția, mai ales dacă folosești fond de ten sau ai tenul închis la culoare sau măsliniu. Cu ajutorul iluminatorului putem readuce cu ușurință aceste zone la lumină oferindu-ne un aspect mai radiant, mai sănătos și mai sculptat prin redefinirea trăsăturilor caracteristice ale feței noastre, potrivit unui articol publicat de revista Di Lei.
Vizionarea diferitelor videoclipuri ale makeup-artiștilor și influencerilor este foarte ușor să te încurci: unii îl aplică ca primer, unii înainte de fond de ten, dar care este cea mai bună tehnică?
În acest articol vorbim despre un efect natural, ușor de realizat chiar și de cei mai puțin experimentați.
Prin urmare, preferăm culorile neutre precum șampanie, auriu trandafir, piersici și cupru, în funcție de nuanța care se potrivește cel mai bine tenului nostru. O greșeală comună este să faci o greșeală subton, folosind un iluminator prea rece pe tenul cald sau culori prea deschise pe un ten închis. Rețineți întotdeauna că nu trebuie aplicat peste tot, cu cât punctele sunt mai puține și mai mici, cu atât iluminatorul va fi mai evident și își va face bine treaba.
Aplică-l pe pomeți: pe partea superioară lângă tâmplă dacă ai pomeți înalți și colțoși, deasupra obrazului în apropierea colțului ochiului dacă ai pomeții jos și nu foarte marcați. Nu uita niciodată vârful nasului, cu un mic punct de lumină îi poți redefini formele obținând un nas splendid. Limitați-vă la această zonă dacă aveți un nas mare, acvilin sau larg. Dacă, pe de altă parte, doriți să îmbunătățiți zona centrală, așa-numita „”punte a nasului”, aplicați iluminator de-a lungul nasului și apoi pe vârf.
Poți continua cu vârful barbiei și partea exterioară a sprâncenei.
View this post on Instagram
Care dintre acestea și de ce este cea mai bună și mai ușor de utilizat? Să vedem argumentele pro și contra.
Evidențiator în pudră: este un produs cu consistența unei pudre libere, conținut de obicei în borcane mici în care se înmoaie o pensulă moale. Ideal este să alegi acest tip de produs dacă ai nevoie de o pudră sidefată care să fie aplicată într-un mod nu prea precis pentru a fixa baza de machiaj oferind un finisaj luminos dar opac. Culorile mai provocatoare riscă să devină dificil de gestionat și să lase pete ciudate și halouri neașteptate.
Iluminator compact: poate cel mai simplu de folosit, acest tip de produs se vinde sub forma de pudră presată. Se poate folosi cu o pensulă rotundă de amestecare sau una în formă de evantai pentru iluminare, este usor de stratificat și de dozat.
Iluminator lichid: ne apropiem de texturi complicate, de fapt un iluminator lichid nu trebuie doar să fie de o calitate excelentă, ci și să se potrivească foarte bine cu baza de dedesubt pentru a evita petele. Este o formulă care trebuie aplicată cu degetele. Procesul poate fi repetat de mai multe ori până când se obține acoperirea dorită.
Stick de iluminare: chiar și această formulă este de fapt pe cât de simplu de utilizat, pe atât de periculoasă. Stickul permite de fapt o aplicare rapidă și directă dar dacă nu ai dexteritatea potrivită riști să pui prea multă presiune desfăcând capul batonului și lăsând firimituri incomode sau mutând machiajul de la bază. Rezultatul? Dungi greu de reparat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu