Este sezonul bunătăților preparate în casă pentru cămară. Așadar, dacă vrei să coci ardeii, trebuie să știi că există câteva trucuri utile care îți vor ușura munca.
Metoda 1. Se aşază ardeii în tava cuptorului la distanţă unii de alţii. Se introduce tava sub grillul cuptorului pornit pe maxim. Tava se aşază pe primul nivel de sus, dar să aveţi cam 10 cm distanţa faţă de sursa de căldură, potrivit e-retete.ro. Lăsaţi să se coacă până ce coaja se înnegrește. Apoi, întoarceţi ardeii să se rumenească şi pe restul părţilor.
Metod 2. Așază ardeii în tava aragazului. Îi lăsaţi la copt în cuptor pentru 45 minute la temperatura maximă, aprox 250C. Cam la 10-15 minute îi întoarceţi ca să se ardă pe toate părţile
Ardeii copţi îi scoateţi într-un vas adânc şi îi presaraţi cu sare. Acoperiţi vasul cu o folie sau un capac şi îi lăsaţi să "transpire" pentru 10-15 minute. Astfel, coaja se va curăţă mult mai uşor. Apoi curăţaţi ardeiul de coaja înnegrită. Dacă i-aţi ales uniformi şi s-au rumenit peste tot, coaja se va curăța ușor.
Trageţi apoi uşor de codiţă şi cotorul cu mare parte din seminţe va ieşi. Dacă au rămas seminţe în interior, aşezaţi un bol cu apă lângă voi şi luaţi seminţele înmuindu-vă frecvent mâna în apă. Când curăţaţi ardeii să-i ţineţi deasupra unui bol ca să colectaţi sucul pe care-l lasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu