Știți că puteți coace ardeii fără cuptor, rapid și ușor. În plus, bucătăria va fi curată. Mai mult, ardeii, astfel pregătiți, vor fi apreciați de toată lumea.
Coacerea ardeilor fără cuptor este o realitate. Sunt gata în câteva minute și vor fi gătiți perfect. În orice caz, gătiți astfel, vor fi uimitori de buni. Și nu trebuie să petreceți ore întregi curățând cuptorul.
Prăjitură bestială cu cafea: fără făină, lapte și unt. O felie are doar 170 de calorii
Pentru a coace ardeii fără cuptor este foarte simplu. De fapt, ai nevoie doar de o friteuză cu aer. Delicioși și gata în câteva minute, ardeii pot fi serviți ca o garnitură gustoasă alături de o friptură.
Ingrediente:
un ardei roșu,
1 ardei galben,
ulei de măsline,
praf de sare fină,
usturoi după gust,
o crenguță de pătrunjel.
Ardeii care vor fi folosiți pentru aceasta rețetă trebuie să fie perfect întregi și fermi. Spălați ardeii și uscați-i cu prosoape de hârtie. Puneți-i, apoi, în friteuză cu aer, pe grătar. Coaceți ardeii la 200 grade, timp de 18 minute, întorcând-ui de cel puțin două ori.
Salată ușoară cu mere: o combinație delicioasă de texturi și arome
Odată fiert, lăsăm ardeii să se răcească timp de un sfert de oră într-o pungă alimentară. După ce timpul a trecut, îndepărtați tulpinile, coaja, filamentele albe și semințele. Ardeii copți și curățați se taie în fâșii.
După ce se vor răci bine se adaugă sare, se condimentează cu ulei și se aromatizează cu usturoi și pătrunjel tocat. Se amestecă și se servesc pe masă. Poftă bună!
Trebuie să pregătești cina, dar nu ai suficient timp? Nu vă faceți griji: vinetele umplute cu roșii și mozzarella se fac rapid și te vei putea bucura de un preparat gustos și sănătos.
Pe lângă faptul că este gustoasă, rețeta este cu adevărat simplă și ușor de realizat. Acest fel de mâncare, cu miros irezistibil, va pe placul tuturor.
Ingredientele de care ai nevoie:
0,5 linguriță de sare,
2 linguri de ulei de măsline,
0,5 lingurițe de busuioc proaspăt,
2 vinete,
0,5 lingurițe de piper negru.
Ingredientele pentru umplutură:
1 lingură de pesmet,
2 căței de usturoi,
4 roșii cherry,
2 linguri de ulei de măsline,
150 grame de mozzarella,
Ierburi de Provence, sare - după gust.
Vinetele se spală și se taie în jumătate pe verticală și se așează cu fața în sus pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Într-un bol, se pune sarea, piperul, busuiocul uscat și uleiul de măsline. Amestecați cu o furculiță. Apoi cu o pensulă ungeți vinetele cu acest amestec. Vinetele se cos la 190 de grade, timp de 20 de minute.
Între timp, tăiați roșiile cubulețe și transferați-le într-un bol. Se adaugă mozzarella, tăiată în bucățele mici și usturoiul tocat. Adăugați puțină sare, ierburi, pesmet și ulei și amestecați cu o spatulă.
În acest moment, scoateți vinetele din cuptor și crestați-le vertical. Lărgiți bine inciziile și adăugați deasupra dressing-ul nostru.
La final, se adaugă puțin parmezan ras, busuiocul și coriandru tocate. Tava se dă la cuptor pentru 15 minute. Când vinetele sunt gata, dacă doriți, puteți adăuga felii de ceapă și încă puțin coriandru și busuioc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News