Ionuț Negoiță, dezvoltator imobiliar, a vorbit despre modul în care se construiesc cartiere în Occident, comparativ cu România.
"Cu cât devzoltatorul învesteşte mai mult, zona creşte. Mai vine şi comerciantul, se fac parcuri de retail, comerciale care şi ele vin cu un plus, dar este foarte important să vină şi autorităţile locale să facă lucruri - să extindă drumurile, să le întreţină. Foarte puţine primării fac şcoli în zone unde s-au construit mii, poate zeci de mii de locuințe. Acolo, apar cei mai mulţi copii. Dacă nu le faci, în proximitate, nişte grădinițe, şcoli, complicăm şi mai mult traficul, implicit poluarea, timp pierdut. Lucrurile astea ar trebui să meargă mână în mână.
"În ţările dezvoltate, nu ai voie să construieşti acolo unde nu există infrastructură"
Ba, mai mult, în ţările dezvoltate, nu ai voie să construieşti acolo unde nu există infrastructură. Ba, mai mult, administraţiile locale care au iniţiative şi vor să atragă investitori fac, înainte de toate, chiar şi în câmp, drumuri, trag utilităţi şi rămân doar parcelele unde pot fi... Trebuie să aibă şi un plan bine pus la punct încât, domnule, asta e zona de case, asta e zona de blocuri, aici facem şcoală, aici biserică, aici spital. Asta ar însemna o dezvoltare corectă şi înţeleaptă.
La noi, încă se pune carul înaintea boilor. În mod normal, trebuie să existe PUZ - Planul Urbanistic Zonal - şi acolo să se definească foarte clar - domnule, trebuie să avem de toate aici, o şcoală, o grădiniţă, o biserică, un spital. Ce este nevoie pentru o comunitate de o anumită anvergură", a spus Ionuț Negoiță, în emisiunea iThink, de la Antena 3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News